preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Dan Materinjeg jezika

Autor: Kristina Lijović, 8. 5. 2017.

Na dan Materinjeg jezika 21. veljače 2017. učiteljice engleskog jezika Dunja Klarić i Sara Dželili organizirale su radionicu za učenike 7. d i 7. e razreda. U goste su pozvale Daliborku Škofić, učiteljicu OŠ Tar koja je na čakavskom narječju ispričala priču o mužu koji prigovara ženi da ništa ne radi i da su ženski poslovi jednostavni te da ih svatko može raditi. 

Žena je zato predložila da se zamijene na jedan dan i da ona radi u polju, a muž kod kuće. I tako je muž otkrio da ne treba podcjenjivati tuđi posao.

Učenici su odslušali priču, a zatim su učenici koji govore čakavsko narječje objasnili nepoznate riječi ostalim učenicima. Nakon toga smo priču prepričali na hrvatskom jeziku i s hrvatskog preveli na engleski jezik. Nije ostalo samo na tome. Porazgovarali smo i o podjeli poslova te zaključili da nema muških i ženskih poslova.

Učenici su izradili i rječnik izraza na čakavskom narječju, hrvatskom i engleskom jeziku, te postere s kojih se priča može pročitati u originalu na čakavskom, te u prijevodu na hrvatski i engleski jezik.

Fotografije smiley

 
Obavijest roditeljima!!!


Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
22.09.2017. 15:58
Otvoren Tunalicious Street Food Festival uz koncert Gibonnija
Brojni posjetitelji sinoć su na porečkoj rivi uživali u koncertu Gibonnija ali i ukusnim specijalitetima od tune u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji će do 23.rujna nuditi brojna street-food jela s tunom te vrhunsku zabavu uz live nastupe domaćih bendova. Gibonni je oduševio svojim najvećim hitovima ali i novijim pjesmama poput pjesme ,,Bella Figura […] The post Otvoren Tunalicious Street Food Festival uz koncert Gibonnija appeared first on Poreština.info news portal.

22.09.2017. 12:09
Odabrane prve tri nagrade na Foto natječaju Montraker 2017.
Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar organizirali su Foto natječaj Montraker 2017 od 28. kolovoza - 15. rujna ove godine. Svi zainteresirani fotografi mogli su do zadanog roka poslati najviše tri fotografije sa temom Skulptura u nastajanju ili Skulptura u prostoru. Ukupno je prijavljeno 15 autora sa 40 fotografija. Žiri u sastavu: […] The post Odabrane prve tri nagrade na Foto natječaju Montraker 2017. appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju