preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > O školi
OSNOVNI PODACI O ŠKOLI

Naziv škole:

Osnovna škola Poreč

Adresa škole:

Karla Huguesa 7

Županija:

Istarska

Telefonski broj:

052 432355

Broj telefaksa:

052 451060

Internetska pošta:

ured@os-porec.skole.hr

Internetska adresa:

http://os-porec.skole.hr/

Škola vježbaonica za:

/

 

 

Ravnatelj škole:

Nadija Kos, dipl. uč.

Voditelj smjene A:

Marija Mufić Santin

Voditelj smjene B:

Milka Mršić

Voditelj područne škole Nova Vas:

Marijana Valić

Voditelj područne škole Žbandaj:

Zoran Kraljić

Voditelj područne škole Veli Maj:

Danijela Zornada Cvek

 

 


Povijest

 

Crtice iz povijesti škole

Na području grada Poreča djeluju dvije osnovne škole: Osnovna škola Poreč (matična škola), s tri  područne škole s odjelima od I. do IV.razreda  u Velom Maju,

Novoj Vasi i Žbandaju, te osnovna škola na talijanskom jeziku „Bernardo Parentin“.

Matična škola u šk. 2012.-2013. godini broji 1035 učenika pod jednim krovom; 16 odjela RN, 21 PN, 2 Posebna razredna odjela, 4 Produžena boravka; 12 odjela u tri područne škole (Nova Vas, Veli Maj i Žbandaj). Rad se odvija u dvije smjene zbog velikog broja učenika putnika.

Zgrada matične škole smještena je u istočnom dijelu grada, na samom ulazu u užu gradsku jezgru, na livadi između dviju frekventnih prometnica: Vukovarske ulice na sjeveru i Karla Huguesa na jugu. U neposrednoj blizini Škole nalazi se i dvorana GSZ-e Poreča „Veli Jože“ gdje učenici iste pohađaju satove TZK-e.

Osnovna škola Poreč osnovana je 27. kolovoza 1960. kada tadašnji Odbor općine Poreč donosi Rješenje o osnivanju. U njenom sastavu su i odjeljenja za učenike pripadnike talijanske nacionalne manjine s područja cijele općine. Od te godine OŠ Poreč ima područna odjeljenja u Dračevcu (do IV. raz.), Fuškulinu (do IV. raz.), Novoj Vasi  (do VIII. raz.), Velom Maju (do IV. raz.), Varvarima (do IV. raz.) i Žbandaju (do VIII. raz.).

U sastavu Škole djeluje i dječji vrtić koji će se izdvojiti u samostalnu ustanovu 1984. godine.

1968. godine Škola mijenja naziv u Osnovna škola „Bratstvo i jedinstvo“ Poreč. Kako Škola djeluje i za pripadnike talijanske nacionalne manjine, uz hrvatski, koristi se i talijanski naziv: Scuola elementare „Unità e fratellanza“ Parenzo. Pod istim nazivom Škola djeluje do 1992. godine kada joj se vraća raniji naziv, Osnovna škola Poreč. Odjeljenja na talijanskom jeziku djeluju u Matičnoj školi do 1994. kada sele u novoosnovanu Talijansku školu Bernarda Parentina, u obnovljenu zgradu smještenu u starogradskoj jezgri, pokraj Istarske sabornice.

Sadašnja zgrada Matične škole izgrađena je sredstvima iz samodoprinosa građana. Projekt je izradio Građevno-projektni zavod Rijeka. Zagrebačkom poduzeću „Novogradnja“ povjereni su radovi na izgradnji školske zgrade koji su se odvijali 1977./78. godine. Svečano otvorenje Škole obavio je dr. Stipe Šuvar, tadašnji republički sekretar za prosvjetu, kulturu i fizičku kulturu, 28. travnja 1978. godine, a nastava u novim prostorima započela je u rujnu iste godine.

Već dugi niz godina planira se izgradnja nove školske zgrade na području gradskog naselja Finida, koja bi djelovala uz već postojeću.Kalendar Događanja
21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

11.07.2017. 10:22
11. srpnja - Svjetski dan stanovništva
Svjetski dan stanovništva slavi se svake godine 11. srpnja, s ciljem podizanja svijesti o globalnim pitanjima stanovništva. Ujedinjeni narodi proglasili su 11. srpnja 1989. godine Svjetskim danom stanovništva (dan kad je ukupna svjetska populacija dosegla razinu od pet milijardi ljudi) kako bi se ukazalo na hitnost i važnost populacijskih pitanja u kontekstu općih razvojnih planova i programa te na potrebu pronalaženja rješenja na ta pitanja.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
23.07.2017. 09:25
Više od 140 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu u Poreču
U subotu 22. srpnja, na plaži Pical u Poreču, više od 140 građana pristupilo je besplatnom dermatološkom pregledu koji se održao u sklopu dm-ove kampanje “Sunce sja tamo gdje smo mi!”. Dr. med. Domagoj Ćužić pregledavao je madeže i promjene na koži te je 34 pregledanih uputio na daljnje pretrage, od toga 19 zbog atipičnih […] The post Više od 140 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu u Poreču appeared first on Poreština.info news portal.

22.07.2017. 11:53
Energični Red Hot Chili Peppers Real Tribute oduševio porečku publiku
U petak navečer je odličnim nastupom Red Hot Chilli Peppers Real Tribute benda, službeno otvorena prva večer World Stage programa. Energični dečki iz Vojvodine koncert su otvorili poznatim hitom Aeroplane, a porečka ih je publika na prepunoj Rivi dočekala ovacijama. Već nakon prve pjesme publika nije krila oduševljenje, a kostimiranim nastupom i odličnim repertoarom ovi […] The post Energični Red Hot Chili Peppers Real Tribute oduševio porečku publiku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju