preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > O školi
OSNOVNI PODACI O ŠKOLI

Naziv škole:

Osnovna škola Poreč

Adresa škole:

Karla Huguesa 7

Županija:

Istarska

Telefonski broj:

052 432355

Broj telefaksa:

052 451060

Internetska pošta:

ured@os-porec.skole.hr

Internetska adresa:

http://os-porec.skole.hr/

Škola vježbaonica za:

/

 

 

Ravnatelj škole:

Nadija Kos, dipl. uč.

Voditelj smjene A:

Marija Mufić Santin

Voditelj smjene B:

Milka Mršić

Voditelj područne škole Nova Vas:

Marijana Valić

Voditelj područne škole Žbandaj:

Zoran Kraljić

Voditelj područne škole Veli Maj:

Danijela Zornada Cvek

 

 


Povijest

 

Crtice iz povijesti škole

Na području grada Poreča djeluju dvije osnovne škole: Osnovna škola Poreč (matična škola), s tri  područne škole s odjelima od I. do IV.razreda  u Velom Maju,

Novoj Vasi i Žbandaju, te osnovna škola na talijanskom jeziku „Bernardo Parentin“.

Matična škola u šk. 2012.-2013. godini broji 1035 učenika pod jednim krovom; 16 odjela RN, 21 PN, 2 Posebna razredna odjela, 4 Produžena boravka; 12 odjela u tri područne škole (Nova Vas, Veli Maj i Žbandaj). Rad se odvija u dvije smjene zbog velikog broja učenika putnika.

Zgrada matične škole smještena je u istočnom dijelu grada, na samom ulazu u užu gradsku jezgru, na livadi između dviju frekventnih prometnica: Vukovarske ulice na sjeveru i Karla Huguesa na jugu. U neposrednoj blizini Škole nalazi se i dvorana GSZ-e Poreča „Veli Jože“ gdje učenici iste pohađaju satove TZK-e.

Osnovna škola Poreč osnovana je 27. kolovoza 1960. kada tadašnji Odbor općine Poreč donosi Rješenje o osnivanju. U njenom sastavu su i odjeljenja za učenike pripadnike talijanske nacionalne manjine s područja cijele općine. Od te godine OŠ Poreč ima područna odjeljenja u Dračevcu (do IV. raz.), Fuškulinu (do IV. raz.), Novoj Vasi  (do VIII. raz.), Velom Maju (do IV. raz.), Varvarima (do IV. raz.) i Žbandaju (do VIII. raz.).

U sastavu Škole djeluje i dječji vrtić koji će se izdvojiti u samostalnu ustanovu 1984. godine.

1968. godine Škola mijenja naziv u Osnovna škola „Bratstvo i jedinstvo“ Poreč. Kako Škola djeluje i za pripadnike talijanske nacionalne manjine, uz hrvatski, koristi se i talijanski naziv: Scuola elementare „Unità e fratellanza“ Parenzo. Pod istim nazivom Škola djeluje do 1992. godine kada joj se vraća raniji naziv, Osnovna škola Poreč. Odjeljenja na talijanskom jeziku djeluju u Matičnoj školi do 1994. kada sele u novoosnovanu Talijansku školu Bernarda Parentina, u obnovljenu zgradu smještenu u starogradskoj jezgri, pokraj Istarske sabornice.

Sadašnja zgrada Matične škole izgrađena je sredstvima iz samodoprinosa građana. Projekt je izradio Građevno-projektni zavod Rijeka. Zagrebačkom poduzeću „Novogradnja“ povjereni su radovi na izgradnji školske zgrade koji su se odvijali 1977./78. godine. Svečano otvorenje Škole obavio je dr. Stipe Šuvar, tadašnji republički sekretar za prosvjetu, kulturu i fizičku kulturu, 28. travnja 1978. godine, a nastava u novim prostorima započela je u rujnu iste godine.

Već dugi niz godina planira se izgradnja nove školske zgrade na području gradskog naselja Finida, koja bi djelovala uz već postojeću.Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju