preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Hoditi i zdravi biti-la salute viene camminando

Autor: Kristina Lijović, 2. 5. 2017.

„Hodanje je čovjekov najbolji lijek.“,  Hipokrat

Da je hodanje čovjekov najbolji lijek davnih je dana  rekao najpoznatiji  antički grčki liječnik Hipokrat. Hodanje je uistinu najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji oblik kretanja kojim se možemo suprotstaviti svim neželjenim posljedicama tzv. "sjedilačkog" načina života te korisno doprinijeti održanju ili poboljšanju svoga zdravlja.          

Da se s tom tvrdnjom slažu, potvrdili su naši osnovnoškolci koji su veselo i spremno pjevajući i skakući krenuli na pješačenje dugo čak nekoliko kilometara. 7. travnja,  na Svjetski dan zdravlja, porečki osnovnoškolci uključili su se u veliku aktivnost Hoditi i zdravi biti-la salute viene camminando koju na razini Istre vodi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u okviru kampanje „Živjeti zdravo“.

Učenici od prvoga do četvrtoga razreda veselo su uz pratnju učitelja, asistenata, ravnateljice te ostalih članova stručne službe krenuli na pješačenje od Naftaplina pa sve do Brula (1.i 2.razred) te hotela Galijota (3.i 4.razred). Na tim ih je odredištima dočekala zakuska koju su osigurale škole za prve i druge, a Grad Poreč za treće i četvrte razrede.

Nakon zakuske učenici su prateći kineziologe spretno i uspješno odradili nekolicinu vježbi te se razgibali dovoljno kako bi zagrijali mišiće za povratak prema Naftaplinu.

Lijepo sunčano vrijeme, zadovoljstvo i optimizam samo dio onoga što se toga dana moglo osjetiti u zraku. 

 

Priložen je videozapis koji možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=yyujqaUxyeQ smiley ( Izvor: Zdravi grad Poreč)
Obavijest roditeljima!!!


Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju