preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Hoditi i zdravi biti-la salute viene camminando

Autor: Kristina Lijović, 2. 5. 2017.

„Hodanje je čovjekov najbolji lijek.“,  Hipokrat

Da je hodanje čovjekov najbolji lijek davnih je dana  rekao najpoznatiji  antički grčki liječnik Hipokrat. Hodanje je uistinu najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji oblik kretanja kojim se možemo suprotstaviti svim neželjenim posljedicama tzv. "sjedilačkog" načina života te korisno doprinijeti održanju ili poboljšanju svoga zdravlja.          

Da se s tom tvrdnjom slažu, potvrdili su naši osnovnoškolci koji su veselo i spremno pjevajući i skakući krenuli na pješačenje dugo čak nekoliko kilometara. 7. travnja,  na Svjetski dan zdravlja, porečki osnovnoškolci uključili su se u veliku aktivnost Hoditi i zdravi biti-la salute viene camminando koju na razini Istre vodi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u okviru kampanje „Živjeti zdravo“.

Učenici od prvoga do četvrtoga razreda veselo su uz pratnju učitelja, asistenata, ravnateljice te ostalih članova stručne službe krenuli na pješačenje od Naftaplina pa sve do Brula (1.i 2.razred) te hotela Galijota (3.i 4.razred). Na tim ih je odredištima dočekala zakuska koju su osigurale škole za prve i druge, a Grad Poreč za treće i četvrte razrede.

Nakon zakuske učenici su prateći kineziologe spretno i uspješno odradili nekolicinu vježbi te se razgibali dovoljno kako bi zagrijali mišiće za povratak prema Naftaplinu.

Lijepo sunčano vrijeme, zadovoljstvo i optimizam samo dio onoga što se toga dana moglo osjetiti u zraku. 

 

Priložen je videozapis koji možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=yyujqaUxyeQ smiley ( Izvor: Zdravi grad Poreč)
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju