preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Dan hrvatskoga jezika

Autor: Kristina Lijović, 23. 3. 2017.

Povodom Dana hrvatskoga jezika koji se svake godine obilježavaju od 13. do 17. ožujka, u prostoru školske knjižnice, na inicijativu tajnice Društva Naša djeca gđe Snježane Lehman i školske knjižničarke Vesne Milanović održan je Turnir u jezičnim društvenim igrama.

Sudjelovala je skupina učenika iz 8.a, 8.b i 8.c razreda. Njih četrnaest okušali su se u popularnoj igri Scrubble, za koju nažalost nema odgovarajućeg hrvatskog prijevoda. Da sve bude po propisima, jezične nedoumice rješavali su provjeravanjem riječi u Rječniku hrvatskoga jezika, za kojeg je bio zadužen gost susreta Marino Banko, po zanimanju pravnik.

S pravilima igre upoznao ih je novinar Goran Prodan. Uz svesrdnu pomoć odraslih stručnjaka, čija zanimanja podrazumijevaju dobro poznavanje hrvatskoga jezika i bogat rječnik, te bivše učenice naše škole Maje Jugovac koja je ostvarila zapažene rezultate svojim novinarskim i literarnim radovima na županijskim i državnim natjecanjima, učenici su uživali u jezičnom nadmetanju i druženju koje bi sigurno potrajalo da se nije oglasilo zadnje školsko zvono. Svi zajedno su zaključili da ovakve susrete i druženja svakako treba ponoviti.

Vesna Milanović

 

Fotografije smiley
 

 

 

 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju