preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

LIONS CLUB Poreč donirao je 3D printer Osnovnoj školi Poreč

Autor: Kristina Lijović, 20. 3. 2017.

Nedavno preminuli predsjednik Lions cluba,  gospodin prof. dr. Jusuf Šehanović,  jesenas je u društvu predsjedništva Lions kluba  Zlatka Jankovića-Miloša i Borisa Jugovca posjetio Osnovnu školu Poreč i najavio namjeru kluba da donira 3D printer za potrebe nastave informatike i tehničke kulture.

Gospodin Šehanović, matematičar i informatičar, sveučilišni profesor i znanstvenik, vjerovao da se jedino znanjem postiže napredak i rast, kako pojedinca tako i društva. Nadahnuto  je govorio o mogućnostima koje se otvaraju učenicima, ali i cjelokupnoj zajednici,  ako se u ranoj dobi potiče prirodna dječja znatiželja, želja za otkrivanjem, spoznavanjem i motivacija za učenje, te da s usmjeravanjem učenika u područje prirodnih znanosti i tehnologije treba započeti već u osnovnoj školi, za što su potrebni  uvjeti i sredstva.

LC želi pridonijeti u osiguravanju uvjeta za stvaranje poticajnog okruženja za učenje, stoga porečkim  đacima  donira ovaj vrijedan uređaj, čime je realizirana želja njihovog  predsjednika.

U ime LC Poreč 3D printer su uručili članovi  Boris Jugovac i Zlatko Janković-Miloš.

Vlasnik tvrtke „Navacom“ iz Poreča, ing. Vanja Brčić koji je izradio uređaj,  ukratko je  objasnio kako uređaj funkcionira i koje su njegove mogućnosti.  Uređaj „Delta robot“ spada u bolje printere s velikom brzinom i volumenom ispisa. Može izraditi, tj. ispisati predmete od plastike prema nacrtima koji mu se zadaju.

Maloj svečanosti u učionici informatike prisustvovali su učenici i učitelji Škole, koji su bili oduševljeni prezentiranim mogućnostima 3D printera. Svi su suglasni da je danas, u vrijeme vrtoglavog razvoja tehnologije i znanosti  potrebno ažurno pratiti  dostignuća tehnologije i stalno aktualizirati svoja znanja  kako bismo uspijevali držati korak s razvojem.

U Školi se ponovo pokreće Klub tehničke kulture, te je printer stigao u pravi čas. Učitelji će se prvo educirati za rad s printerom kako bi mogli poučavati svoje učenike, koji će naučiti printati  razne oblike i predmete od plastike.

Fotografije smiley
Obavijest roditeljima!!!


Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju