preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

LIONS CLUB Poreč donirao je 3D printer Osnovnoj školi Poreč

Autor: Kristina Lijović, 20. 3. 2017.

Nedavno preminuli predsjednik Lions cluba,  gospodin prof. dr. Jusuf Šehanović,  jesenas je u društvu predsjedništva Lions kluba  Zlatka Jankovića-Miloša i Borisa Jugovca posjetio Osnovnu školu Poreč i najavio namjeru kluba da donira 3D printer za potrebe nastave informatike i tehničke kulture.

Gospodin Šehanović, matematičar i informatičar, sveučilišni profesor i znanstvenik, vjerovao da se jedino znanjem postiže napredak i rast, kako pojedinca tako i društva. Nadahnuto  je govorio o mogućnostima koje se otvaraju učenicima, ali i cjelokupnoj zajednici,  ako se u ranoj dobi potiče prirodna dječja znatiželja, želja za otkrivanjem, spoznavanjem i motivacija za učenje, te da s usmjeravanjem učenika u područje prirodnih znanosti i tehnologije treba započeti već u osnovnoj školi, za što su potrebni  uvjeti i sredstva.

LC želi pridonijeti u osiguravanju uvjeta za stvaranje poticajnog okruženja za učenje, stoga porečkim  đacima  donira ovaj vrijedan uređaj, čime je realizirana želja njihovog  predsjednika.

U ime LC Poreč 3D printer su uručili članovi  Boris Jugovac i Zlatko Janković-Miloš.

Vlasnik tvrtke „Navacom“ iz Poreča, ing. Vanja Brčić koji je izradio uređaj,  ukratko je  objasnio kako uređaj funkcionira i koje su njegove mogućnosti.  Uređaj „Delta robot“ spada u bolje printere s velikom brzinom i volumenom ispisa. Može izraditi, tj. ispisati predmete od plastike prema nacrtima koji mu se zadaju.

Maloj svečanosti u učionici informatike prisustvovali su učenici i učitelji Škole, koji su bili oduševljeni prezentiranim mogućnostima 3D printera. Svi su suglasni da je danas, u vrijeme vrtoglavog razvoja tehnologije i znanosti  potrebno ažurno pratiti  dostignuća tehnologije i stalno aktualizirati svoja znanja  kako bismo uspijevali držati korak s razvojem.

U Školi se ponovo pokreće Klub tehničke kulture, te je printer stigao u pravi čas. Učitelji će se prvo educirati za rad s printerom kako bi mogli poučavati svoje učenike, koji će naučiti printati  razne oblike i predmete od plastike.

Fotografije smiley
Obavijest roditeljima!!!


Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju