preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Ostvarivanje projekta „Zajedno do znanja“ u Osnovnoj školi Poreč

Autor: Kristina Lijović, 22. 2. 2017.

Učenici 7. i 8. razreda gledali su predstavu „Kristijan“ Teatra Naranča, Pula

Dana 21.veljače 2017. u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održana je predstava pod nazivom „Kristijan“ Teatra Naranača, Pula. Predstava je prikazana  za sve učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Poreč.

Organizirana je u sklopu projekta Zajedno do znanja prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Pula, a Grad Poreč je jedan od partnera. Projektom se osiguravaju sredstva za sedam pomoćnika u nastavi za učenike s posebnim potrebama u Osnovnoj školi Poreč.

Predstava „Kristijan“ na prihvatljiv način promiče vrijednosti i kvalitete koje svaki učenik treba imati u sebi, poput empatije, tolerancije i prihvaćanja različitosti. 

Učiteljima  je poslužila za još jedan razgovor s učenicima o tome  na koji način svaki pojedinac može doprinijeti boljoj integraciji učenika s posebnim potrebama u vlastitom razredu.

Utisci učenika:

„Predstava „Kristijan“ vrlo je poučna i učenicima želi ukazati kako se svi međusobno moramo prihvatiti baš takvi kakvi jesmo, s manama i vrlinama, jer smo zbog toga jedinstveni…“ ( učenica P. Rakovac, 8.f )

„Predstava je ostvarila svoj cilj jer je jasno prikazala djeci kako je u redu biti drugačiji…“ (M. Kuča, 7.d )

Fotografije smiley
Obavijest roditeljima!!!


Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju