preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Majice za prvašiće (Tradicionalni poklon Grada Poreča učenicima prvih razreda)

Autor: Kristina Lijović, 17. 10. 2016.

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna,koji ove godine traje od 3. do 9. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović je, zajedno s ravnateljicom Nadijom Kos, posjetila 134 učenika svih prvih razreda Osnovne škole Poreč, kako matične, tako i područnih, te im darovala majice sa logom škole, zaželjela uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča – Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta.  Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta zamjenice gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o onome što su već naučili u školi, što bi voljeli biti kad odrastu kao i o omiljenim sportovima i aktivnostima u slobodno vrijeme, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Osnovna škola Poreč, zajedno s područnim školama Žbandaj, Nova Vas i Veli Maj, ove školske godine ima ukupno sedam prvih razreda. U matičnoj ustanovi to su: 1a razrednice Bojane Popić, 1b razrednice Jasne Cvijanović Slacki, 1c koji vodi razrednica Danijela Zornada Cvek i te 1d koji vodi razrednica Denis Mikatović. Svaka područna škola ima po jedan prvi razred, u Novoj Vasi razrednica im je Marijana Valić, u Velom Maju razrednica je Martina Jakac, a u Žbandaju, čiji učenici trenutno pohađaju nastavu u Sv. Lovreču, vodi razrednik Zoran Kraljić.  Majice će sutra ujutro dobiti i prvašići TOŠ Bernardo Parentin.

Majice su, kao i besplatna kino predstava Potraga za Dorom za sveukupno 591 dijete porečke škole, dar Grada Poreča- Parenzo u Dječjem tjednu, dok je za predškolske uzraste Grad organizirao kazališnu predstavu „Tri praščića“ Teatra Naranča, koju je pogledalo 459 mališana iz porečkih vrtića, ali i učenici prvog razreda TOŠ Bernardo Parentin te učenici uključeni u produženi boravak OŠ Poreč.

Fotografije smiley

 
 

 

 

 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju