preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Dodjela Nagrade „Laurus nobilis“

Autor: Kristina Lijović, 9. 5. 2017.

U petak, 5.svibnja 2017., u Istarskoj je sabornici u Poreču, po dvadest i prvi put dodijeljena Nagrada „Laurus nobilis“. Natječaj za izvorno prozno djelo u vidu kratke priče, humoreske, kozerije, pjesme u prozi, putopisa, biografskog zapisa ili eseja na hrvatskom ili talijanskom jeziku okupio je mnoge ljubitelje pisanja i čitanja.

Za najbolji izvorni prozni tekst pod nazivom „Moram podnijeti dvije, tri gusjenice ako želim upoznati leptire", osvojivši tako prvo mjesto, nagrađena je učenica osmog razreda Osnovne škole Poreč, Roberta Radman. Učenica šestog razreda, Nina Klaić, za svoj je prozni uradak „U novi život“ također pohvaljena.

Osim nagrade (novčanog bona za kupnju knjiga u iznosu od 800 kuna te trodnevnog putovanja u Zabok), poticaj mladim autorima je tiskanje njihovih tekstova u knjizi PoZiCa, zbirci najboljih literarnih ostvarenja.

Još jedanput čestitamo učenicama, njihovoj mentorici Stjepani Čumigaš Krivačić te s radošću iščekujemo još mnogo jezičnih izričaja, jer, kako je i sam Miroslav Krleža zapisao, „Borba perom spada u najveća junaštva".

U priloženim dokumentima nalaze se pobjednički i pohvaljeni tekstovi.

Fotografije smiley

Pobjednica Roberta Radman...

... s mentoricom Stjepanom Čumigaš - Krivačić.

Pohvaljena Nina Klaić s mentoricom.


Priloženi dokumenti:
Nagra_eni_tekst.pdf (280.12 KB)


Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju