preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Dodjela Nagrade „Laurus nobilis“

Autor: Kristina Lijović, 9. 5. 2017.

U petak, 5.svibnja 2017., u Istarskoj je sabornici u Poreču, po dvadest i prvi put dodijeljena Nagrada „Laurus nobilis“. Natječaj za izvorno prozno djelo u vidu kratke priče, humoreske, kozerije, pjesme u prozi, putopisa, biografskog zapisa ili eseja na hrvatskom ili talijanskom jeziku okupio je mnoge ljubitelje pisanja i čitanja.

Za najbolji izvorni prozni tekst pod nazivom „Moram podnijeti dvije, tri gusjenice ako želim upoznati leptire", osvojivši tako prvo mjesto, nagrađena je učenica osmog razreda Osnovne škole Poreč, Roberta Radman. Učenica šestog razreda, Nina Klaić, za svoj je prozni uradak „U novi život“ također pohvaljena.

Osim nagrade (novčanog bona za kupnju knjiga u iznosu od 800 kuna te trodnevnog putovanja u Zabok), poticaj mladim autorima je tiskanje njihovih tekstova u knjizi PoZiCa, zbirci najboljih literarnih ostvarenja.

Još jedanput čestitamo učenicama, njihovoj mentorici Stjepani Čumigaš Krivačić te s radošću iščekujemo još mnogo jezičnih izričaja, jer, kako je i sam Miroslav Krleža zapisao, „Borba perom spada u najveća junaštva".

U priloženim dokumentima nalaze se pobjednički i pohvaljeni tekstovi.

Fotografije smiley

Pobjednica Roberta Radman...

... s mentoricom Stjepanom Čumigaš - Krivačić.

Pohvaljena Nina Klaić s mentoricom.


Priloženi dokumenti:
Nagra_eni_tekst.pdf (280.12 KB)


Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju