Skip to content
OSNOVNA ŠKOLA POREČ
OSNOVNA ŠKOLA POREČ

Istražite naše jelovnike

Školska kuhinja

Dobrodošli na stranicu posvećenu našoj školskoj kuhinji, gdje zdrava prehrana susreće ukusne obroke.

 

 

NAJBOLJE ZA NAŠE UČENIKE

Zdrava prehrana, trajne edukacije, HACCAP, jelovnik prema smjernicama HZJZ-a, sve kako bi osigurali najvišu kvalitetu obroka za naše učenike.

ZDRAVE PREHRAMBENE PRAKSE

Pridržavamo se najviših standarda zdrave prehrane, osiguravajući uravnotežene obroke koji podržavaju rast i razvoj djece.

RAZNOLIKI JELOVNICI SVAKOG DANA

Svakodnevno nudimo raznolike jelovnike koji uključuju različite prehrambene skupine, prilagođene potrebama djece.

SENDVIČ
RESTORAN

Naša Misija i Vizija

Naša školska kuhinja posvećena je pružanju zdravih i hranjivih obroka koji podržavaju rast i razvoj učenika. Vjerujemo da pravilna prehrana igra ključnu ulogu u uspjehu i općem blagostanju djece. Naša misija je osigurati da svaki obrok bude svjež, ukusan i uravnotežen, uzimajući u obzir prehrambene potrebe i preferencije naših učenika. Kroz suradnju s lokalnim dobavljačima, nastojimo koristiti svježe i sezonske namirnice, čime promoviramo održivost i zdravlje.

Kuharica

MLIJEČNIH OBROKA

TOPLIH OBROKA

OBROKA U PŠ ŽBANDAJ

Doručak

– osigurava prijeko potrebno gorivo za rast, razvoj, igru, zabavu, učenje i bavljenje sportom;

– utječe na uspjeh u školi jer poboljšava pamćenje i koncentraciju;

– započni dan voćem, a uz svaki glavni obrok uzmi salatu. Zapamti – porcija krumpira nije porcija povrća!

(izvor: HZJZ, projekt Živjeti zdravo)

Jelovnici:

Matična škola

Područna škola

Važnost pravilne prehrane

Nacionalni Tjedan školskog doručka

Svake nas godine podsjeća na važnost nutritivno bogatog obroka u školi, ali i slavi sve one koji svakodnevno sudjeluju u školskom doručku: one koji ga planiraju i osmišljavaju, one koji ga pripremaju i naravno one koji ga s radošću konzumiraju.

„Pet na dan“

Za pravilnu prehranu tijekom dana preporuka je pojesti najmanje pet porcija različitog voća i/ili povrća. U Hrvatskoj to čini samo 3% djece i 10% odraslih.