preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Veliki aplauz za "Čaroliju Crnog vrta", mjuzikl Osnovne škole Mate Balote Buje

Autor: Kristina Lijović, 16. 3. 2017.

U petak, 10. ožujka 2017.  za učenike razredne nastave Osnovne škole Poreč u kazališnoj dvorani Porečkog otvorenog učilišta  nastupili su učenici Osnovne škole Mate Balota Buje. Izveli su mjuzikl „Tajna crne šume“ kojega su zajednički osmislili učenici i učitelji  bujske škole.

Gosti iz Buja izveli  su dvije predstave u trajanju od četrdeset minuta, po jednu za svaku smjenu razredne nastave OŠ Poreč.  Na žalost, predstavu nisu mogli pratiti i učenici predmetne nastave. Zbog ograničenog boja mjesta u kazalištu, za potrebe cijele OŠ Poreč  trebalo bi izvesti ukupno četiri priredbe, što nije moguće izvesti u jednom danu.

Predstava koju su izveli bujski đaci je mjuzikl, zajednički autorski rad učenika i učitelja Osnovne škole Buje.

Tema mjuzikla je legenda o nastanku mjesta Brtonigla (Hortus Niger ili Crni vrt). Priču je  napisala bivša učenica, Doris Prenc, a učiteljica razredne nastave Brigita Rittgasser razradila je priču i napisala scenarij. Učiteljica glazbene kulture Deniza Gjini komponirala je i aranžirala glazbu u koju je vješto uklopila zavičajne i folklorne elemente, te je osmislila zvučne i svjetlosne efekte koji su predstavi dali dodatnu uvjerljivost i uzbudljivost. Skladbu Vilinska tuga napisao je učenik Daniel Labinjan, sadašnji srednjoškolac. Učitelj hrvatskog jezika,  Dražen Hinek je kreirao je kostime i maske koji su zadivili publiku,  porečke učenike i učiteljice. Režiju i scenografiju potpisuje učiteljica hrvatskog jezika, Barbara Ćaleta Markežić.

Mjuzikl  Tajna crne šume doprinos je bujske škole Projektu institucionalizacije  zavičajnosti u nastavi kojeg je prošle školske godine u osnovnim školama Istre  potaknula i financijski potpomogla  Istarska županija.

Domaćini, učenici i učitelji Osnovne škole Poreč,  zadivljeno su pratili prekrasnu predstavu bujskih đaka koja je bila izvedena na razini profesionalnih kazališta,  te zaslužuje izvrsne kritike i iskrene čestitke.  Bujski đaci izvrsno su glumili, pjevali i plesali, a sve je bilo popraćeno izvrsnom glazbom, svjetlosnim i zvučnim efektima i u kostimima kakve porečki đaci rijetko imaju prilike vidjeti.

Svoje su oduševljenje na kraju predstave porečki đaci iskazali  velikim  i srdačnim pljeskom. 

Fotografije smiley
Obavijest roditeljima!!!


Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju