preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Robotika u OŠ Poreč

Autor: Kristina Lijović, 10. 3. 2017.

U razdoblju od 27. veljače do 12. ožujka 2017. u osnovnoj školi Poreč održavale su se pripreme  i natjecanje za  3. kolo Croatian Makers lige. Završno natjecanje i  snimanje izrađenog zadatka održano je u srijedu,  8. ožujka 2017, od 9:00 do 12:00 u informatičkoj učionici. 

Na natjecanju su sudjelovali  učenici od petog do osmog razreda.  Sudionici petih razreda su Roman Tintor, Luka Skorupski i Vito Šehanović, a šestih Leo Fran Maltar Kovačić, Leo Ritoša,  Erik Toromanović i Luka Buterin.  

Iz osmog razreda sudjelovao je samo jedan učenik, i to  Matija Tomc.  

Učenici su bili grupirani na starije i mlađe sudionike. Mlađa grupa sudionika je prilikom izrade zadatka imala više upita vezanih za način rješavanja zadatka dok im je starija grupa pomagala u tome. Budući da je u ovom kolu natjecanja naglasak najviše na edukacijskoj komponenti, učenicima je bilo puno zanimljivije izrađivati zadatke kada su mogli pitati sudionike drugih timova. Da natjecateljskog duha nije nedostajalo, potvrđuje činjenica kako si svi sudjelovali u izradi zadatka i htjeli što točnije i u što kraćem roku riješiti zadatak te time što bolje predstaviti školu. 

Učenici su bili izuzetno zadovoljni zadatkom i izradom istog. S nestrpljenjem iščekuju rezultate komisije i proglašenje pobjednika u ukupnom poretku svih natjecatelja. Mi kao učitelji robotike (Antonio Božić i Daria Maravić ), smo izuzetno ponosni na sve sudionike natjecanja. Također se nadamo što boljem bodovnom poretku i  kvalifikacijama u sljedeće kolo natjecanja.

Ovim putem se zahvaljujemo svim organizatorima koji su nam omogućili sudjelovanje na natjecanju, ali i našim učenicima koji su se uspjeli kvalificirati za treće kolo natjecanja.  Zahvala i našoj učiteljici Tatjani Hodžić koja je uložila izniman trud prilikom organizacije natjecanja. 

Fotografije smiley
 

 

 

 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju