preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 1. 3. 2018.

U OŠ Poreč obilježen je u srijedu 28.veljače 2018. Dan ružičastih majica! Riječ je o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja kojega podupire Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao prevenciju među mladima.

Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day program je prevencije vršnjačkog nasilja koji je nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške bolesnoj majci obukao u školu ružičastu majicu čime je  privukavši pažnju postao žrtva  nasilja svojih vršnjaka. Njemu je u znak potpore priskočila grupa dječaka koji su se jednako odjenuli da mu budu potpora i cijelom svijetu odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja.

Galerija fotografija

U našoj se školi ovaj dan obilježio odlaskom učenika  5., 6., i 7., razreda u kino. Pučko otvoreno učilište Poreč  na temelju preporuke Agencije za odgoj i obrazovanje pozvalo je škole na projekciju  igranog filma Čudo (Wonder) redatelja Stephen Chboskya. Glavni lik filma je dječak August, učenik petoga razreda, koji je zbog svoje  bolesti teško shvaćen među okolinom i vršnjacima i primoran je suočavati se sa  okrutnom sredinom. Namjera  prikazivanja ovoga filma je senzibilizirati učenike  za prihvaćanje drugačijih od sebe i  učiti ih   toleranciji.

Dan ružičastih majica nije ostao nezamijećen ni u našoj  školi. Pri  samom ulasku u zgradu škole, na glavnome panou privlače nam pažnju ružičaste majice s porukama protiv nasilja, rad naših učenika. Naime, učenici su sa svojom nastavnicom likovne kulture Marijom-Cvitković Nadenić ukrasili zid papirnatim, ružičastim majicama  prirodne veličine oslikanima tehnikom tempere na koje su ispisivali poruke protiv mržnje i nasilja. Radovi su vrlo lijepi,raznoliki , sa upečatljivim porukama i interesantnim dizajnom.

Nasilje među mladima danas je veliki problem  u većini zemalja pa tako i u Hrvatskoj. Broj nasilja među djecom i mladeži je već godinama u stalnom porastu.  Učenike moramo poticati da promijene stav prema nasilju i razvijaju plemenitost  i suosjećajnost prema slabijima, a to se postiže uvođenjem ovakvih aktivnosti  u nastavu koje razvijaju empatiju  među vršnjacima.

Kristina Dobrijević
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

VOZNI RED
Raspored zvona
Priloženi dokumenti:
raspored zvona.pdf

CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju