preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Valentinovo u OŠ Poreč - Od stereotipa do apstrakcije

Autor: Administrator , 18. 2. 2018.

Srce je odavno bilo simbol ljubavi. Postoje licitarska, medena, čokoladna, nacrtana i izrađena srca. Srce je crveno jer je ljubav crvena. Tako je otkako je svijeta i vremena. Još su stari Egipćani pridavali posebnu važnost srcu. Smatrali su da je srce izvor ljubavi i suosjećanja pa su ga prilikom balzamiranja ostavljali u mumiji.   

Obilježavanje Valentinova, Dana zaljubljenih, veže se za legende. Jedna legenda kazuje o biskupu sv. Valentinu, a druga o svećeniku Valentinu. Obje su povezane sa zabranom vjenčanja dvoje zaljubljenih.

U OŠ Poreč ne slavimo vjenčanja niti zabrane. Mi slavimo ljubav koja prožima sve nas koji boravimo u školi. Učenici, učitelji, suradnici, kolege, kolegice i prijatelji slave ljubav koja se prepoznaje u suradnji, odanosti, povjerenju, radosti, dijeljenju, ljubaznosti, iskrenosti, pripadnosti i toleranciji.

Dijeljenje čokoladnih srca, pisanje poruka i čestitki je postala tradicija naše škole. Osim literarnim i likovnim uradcima, ovog ćemo Valentinova slaviti ljubav kroz fotografski izričaj. Prirodno je dijeliti ljubav.

Napisala: Vahida Halaba

Fotografirali: Mladi fotografi

Galerija fotografija
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

VOZNI RED
Raspored zvona
Priloženi dokumenti:
raspored zvona.pdf

CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju