preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Natjecanje iz robotike - 5. Robotrka na prstenac

Autor: Kristina Lijović, 12. 6. 2017.

Dana 3. lipnja 2017. godine, sa grupa učenika koja pohađa nastavu robotike pod vodstvom učiteljice  Darie Maravić i učitelja Antonija Božića učestvovali su na natjecanju 5. Robotrke na prstenac koje se održavalo u osnovnoj školi Čavle u Čavlima. 

Našu školu predstavljali su učenici:

Matija Tomc, 8b

Erik Toromanović, 6e

Luka Buterin, 6d

Luka Skorupski, 5c

Roman Tintor, 5c

Vito Šehanović, 5a

Filip Butković, 5e

Domaćini su organizirali natjecanje u  tri vožnje.

Prva vožnja  bila je namijenjena ručnom upravljanju robotom, druga vožnja je vožena uz ručno upravljanje kamerom i posljednja s poluautomatskim upravljanjem.

Naši učenici najbolje su se plasirali u trećoj vožnji, vožnji s poluautomatskim upravljanjem.

 Nakon podjele priznanja i proglašenja pobjednika organiziran je izlet na automotodrom na Grobniku, poslije čega su se svi zajedno uputili put Poreča.

Učenici su veoma zadovoljni natjecanjem i svojim plasmanom  te s nestrpljenjem očekuju posljednje natjecanje koje je predviđeno za 19. kolovoza u Barbanu.
Kalendar Događanja
21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

11.07.2017. 10:22
11. srpnja - Svjetski dan stanovništva
Svjetski dan stanovništva slavi se svake godine 11. srpnja, s ciljem podizanja svijesti o globalnim pitanjima stanovništva. Ujedinjeni narodi proglasili su 11. srpnja 1989. godine Svjetskim danom stanovništva (dan kad je ukupna svjetska populacija dosegla razinu od pet milijardi ljudi) kako bi se ukazalo na hitnost i važnost populacijskih pitanja u kontekstu općih razvojnih planova i programa te na potrebu pronalaženja rješenja na ta pitanja.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
23.07.2017. 09:25
Više od 140 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu u Poreču
U subotu 22. srpnja, na plaži Pical u Poreču, više od 140 građana pristupilo je besplatnom dermatološkom pregledu koji se održao u sklopu dm-ove kampanje “Sunce sja tamo gdje smo mi!”. Dr. med. Domagoj Ćužić pregledavao je madeže i promjene na koži te je 34 pregledanih uputio na daljnje pretrage, od toga 19 zbog atipičnih […] The post Više od 140 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu u Poreču appeared first on Poreština.info news portal.

22.07.2017. 11:53
Energični Red Hot Chili Peppers Real Tribute oduševio porečku publiku
U petak navečer je odličnim nastupom Red Hot Chilli Peppers Real Tribute benda, službeno otvorena prva večer World Stage programa. Energični dečki iz Vojvodine koncert su otvorili poznatim hitom Aeroplane, a porečka ih je publika na prepunoj Rivi dočekala ovacijama. Već nakon prve pjesme publika nije krila oduševljenje, a kostimiranim nastupom i odličnim repertoarom ovi […] The post Energični Red Hot Chili Peppers Real Tribute oduševio porečku publiku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju