preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

“Boćanje u školi” u sklopu Dana otvorenih vrata porečkih sportskih klubova

Autor: Kristina Lijović, 5. 6. 2017.

U suorganizaciji Istarskog boćarskog saveza i Boćarskog kluba Istra Poreč, u boćarskoj dvorani Veli Jože je u sklopu Dana otvorenih vrata porečkih sportskih klubova i obilježavanja Svjetskog dana sporta održano jedno od kvalifikacijskih natjecanja četvrte sezone projekta Boćajmo u školi. Projekt za cilj ima popularizaciju boćanja kod osnovaca, privlačenje mladih da se bave ovim autohtonim istarskih sportom, ali i prenošenje te svojevrsne istarske kulturne vrijednosti na mlade.

U Velom Joži se, pod vodstvom Valtera Ivančića, nekadašnjeg proslavljenog hrvatskog reprezentativca i dvostrukog svjetskog prvaka, natjecalo po 15 učenica i učenika Osnovne škole Poreč od kojih su najuspješniji bili:

UČENICE:

  • Jana Vuleta, 2. a
  • Dora Koverlica, 3. a
  • Fatime Bećiri 3. c
  • Petra Tica, 2. e

UČENICI:

  • Fran Šimunović, 3. a
  • Leon Liović, 3. c
  • Mateo Petris Piškulić, 1. a
  • Leon Jakovčić, 3. d

Najbolji na kvalifikacijskom natjecanju u Poreču nagrađeni su prigodnim nagradama i medaljama, a svi natjecatelji prigodnim majicama. Po dvoje najboljih učenica i učenika s natjecanja iz Poreča steklo je pravo nastupa na finalnom natjecanju projekta Boćajmo u školi u Pazinu. 

 

 

Izvor: Parentium.com: https://www.parentium.com/prva.asp?clanak=61752, 5.6.2017.
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju