preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Ivana Radin – učenica OŠ Poreč na međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika – HIPPO – 5th International English Language Competition - ENGLISH WITHOUT BORDERS u Lido di Jesolu, Italija

Autor: Kristina Lijović, 26. 5. 2017.

Ivana Radin, učenica 5. razreda OŠ Poreč,  je od 13. do 15. svibnja sudjelovala na međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika. Ivana, jedna od mlađih natjecateljica, natjecala se u kategoriji HIPPO 1 koja odgovara učenicima naših 4. i 5. razreda.  

Učenici su tijekom nedjelje pisali čak 3 testa – test slušanja, test čitanja s razumijevanjem koji je obuhvatio i poznavanje jezičnih zakonitosti te pisanje sastava na zadanu temu, ali to nije bilo sve. U paru s još jednim od učesnika  razgovarali su s ispitivačima. U Ivaninoj kategoriji su bili učenici iz Mongolije, Malezije,Kine, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Italije, Albanije i Crne Gore.

Uz predviđena testiranja svakoga je dana bilo vremena za druženje i igru. Natjecanje je počelo druženjem na pješčanoj plaži u Lido di Jesolu gdje su se i učenici i njihovi učitelji upoznali kroz igre i aktivnosti. 

 

 

Za Ivanu je sve počelo 4. ožujka kada je u OŠ Poreč održan prvi krug natjecanja u kojem je sudjelovalo 76 učenika naše škole. Sedam učenika plasiralo se i sudjelovalo u polufinalu 1. travnja u Rijeci:

HIPPO 1               Ivana Radin (V. d) i Adrian Ščerbakov (V. f)

HIPPO 2               Saša Matošević (VI. e)  i Jan Križanec (VI. b)

HIPPO 3               Dajana Brčić (VIII. f), Antonio Matić (VIII. f) i

                            Roberta Radman (VIII. d)

 

Ivanu je na finalni krug natjecanja pratila i njena učiteljica Engleskog jezika Dunja Klarić.

Ove godine natjecanje je održano po 5. puta. U prvom krugu natjecanja sudjelovalo je preko 15.700 učenika iz 20 zemalja iz cijelog svijeta, u polufinalu 2.200 učenika (Ivana je bila 12. od 615 učenika u njenoj kategoriji), a u finale, koje je održano u Lido di Jesolu od 13. do 15. svibnja, plasiralo se 85 učenika podijeljenih u 5 kategorija.

HIPPO – ENGLISH WITHOUT BORDERS je međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika u kojem se natječu učenici iz 20 zemalja iz cijelog svijeta. Neke od zemalja su Italija, Bugarska, Rumunjska, Rusija, Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Slovenija, ili ako idemo dalje u svijet, Kina, Mongolija, Angola i Malezija. Organizatori natjecanja su organizacije LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) i Pearson Education Ltd. koji u cijelom svijetu organiziraju i provode ispite u poznavanju engleskog jezika. Svi finalisti ujedno su položili njihove ispite i dobili certifikat koji potvrđuje njihovo poznavanje jezika na jednoj od razina referentnog okvira za jezike (A1 do B2), a potrebni su za zapošljavanje ili nastavak školovanja u inozemstvu. Pokrovitelji su talijanske regije Pijemont i Kampanija te grad Lido di Jesolo.
Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju