preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Ostvarivanje Programa profesionalne orijentacije

Autor: Kristina Lijović, 24. 5. 2017.

Kako donijeti odluku o upisu u srednju školu i kako upis realizirati?

U utorak 23. svibnja 2017. održan je roditeljski sastanak za sve roditelje učenika 8. razreda sa sljedećim dnevnim redom:

1.Predstavljanje obrazovnih programa i rada:

Srednje škole Mate Balote, Poreč – Krešimir Bronić, ravnatelj,

Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, Poreč – Ana Kalčić, pedagoginja i

Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazin – Josip Šiklić, ravnatelj.

 

Predstavnici srednjih škola upoznali su roditelje s planom upisa za školsku godinu 2017./2018. te predstavili rad svojih Škola kroz  najvažnija postignuća učenika i njihovo  sudjelovanje u realizaciji školskih projekata koji se ostvaruju  na državnoj i međunarodnoj razini.

 

Naša Škola posebnu pozornost posvećuje ostvarivanju programa profesionalne orijentacije  kontinuirano tijekom školovanja s posebnim naglaskom u 8.razredu.

Prema programu profesionalne orijentacije u 8. razredu ostvareno je sljedeće:

  • Tri pedagoške radionice i predavanja o tehnici upisa u srednju školu   za učenike. Pisane materijale koji su nastali kao rezultat radionice učenici su dostavili roditeljima na uvid. Radionice i predavanja održale su pedagoginje u suradnji s razrednicima osmih razreda.

Radionica 1.  Kako donijeti odluku o izboru  i vrsti srednje škole.

Radionica 2.  Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor    

                     kandidata   za upis u 1. razred SŠ.

Radionica 3. Tehnika upisa u srednju školu – koraci i važni datumi.

  • Organizirani su posjeti srednjim školama u našem Gradu
  • Učenici su informirani o mogućnostima posjeta srednjim školama izvan Poreča i smještaju u Učeničkim domovima u Puli i Rijeci
  • Na dodatna savjetovanja u Pulu radi dobivanja stručnog mišljenja Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upućeni su učenici sa zdravstvenim teškoćama i učenici koji se školuju prema Rješenju o primjerenom obliku školovanja
  • Psihologinja je provela generacijsko testiranje sposobnosti učenika u cilju individualnog savjetovanja koje će organizirati početkom mjeseca lipnja
  • Razrednice  su u suradnji s pedagoginjama  održale ili će održati tematski roditeljski sastanak vezan uz provedbu upisa u srednju školu.

Važne informacije:

  • Webinar o elektroničkom upisu u srednju školu održan je 24. 5. 2017. Preporučujemo roditeljima i učenicima da pogledaju snimku webinara koji je dostupan na stranicama www.upisi.hr
  • Na stranici www. upisi. hr dostupan  je  Pravilnik o izmjenama i dopunama  Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred SŠ objavljen   22. 5. 2017.,  Odluka o upisu u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. Godini, brošura  Idemo u srednju
  • U  Školi je imenovano  Upisno povjerenstvo kojeg čine razrednice 8. razreda, informatičari i ravnateljica. Povjerenstvo će biti na raspolaganju  učenicima i roditeljima  tijekom cijelog upisnog perioda. O dežurstvu navedenog Povjerenstva  učenici i roditelji bit će  obaviješteni. U slučaju nejasnoća i podrške tijekom cijelog upisnog procesa  učenici se prvo trebaju obratiti razrednici, a potom prema potrebi  ostalim članovima Povjerenstva.
  • Prijava učenika u  sustav e - upisa počinje 25. svibnja 2017.

 

SRETNO I USPJEŠNO učenicima i njihovim roditeljima!

Pripremile: S. T. Balaž i S. Uzelac, pedagoginje, G.V. Jugovac, psihologinja
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju