preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Ostvarivanje Programa profesionalne orijentacije

Autor: Kristina Lijović, 24. 5. 2017.

Kako donijeti odluku o upisu u srednju školu i kako upis realizirati?

U utorak 23. svibnja 2017. održan je roditeljski sastanak za sve roditelje učenika 8. razreda sa sljedećim dnevnim redom:

1.Predstavljanje obrazovnih programa i rada:

Srednje škole Mate Balote, Poreč – Krešimir Bronić, ravnatelj,

Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, Poreč – Ana Kalčić, pedagoginja i

Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazin – Josip Šiklić, ravnatelj.

 

Predstavnici srednjih škola upoznali su roditelje s planom upisa za školsku godinu 2017./2018. te predstavili rad svojih Škola kroz  najvažnija postignuća učenika i njihovo  sudjelovanje u realizaciji školskih projekata koji se ostvaruju  na državnoj i međunarodnoj razini.

 

Naša Škola posebnu pozornost posvećuje ostvarivanju programa profesionalne orijentacije  kontinuirano tijekom školovanja s posebnim naglaskom u 8.razredu.

Prema programu profesionalne orijentacije u 8. razredu ostvareno je sljedeće:

  • Tri pedagoške radionice i predavanja o tehnici upisa u srednju školu   za učenike. Pisane materijale koji su nastali kao rezultat radionice učenici su dostavili roditeljima na uvid. Radionice i predavanja održale su pedagoginje u suradnji s razrednicima osmih razreda.

Radionica 1.  Kako donijeti odluku o izboru  i vrsti srednje škole.

Radionica 2.  Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor    

                     kandidata   za upis u 1. razred SŠ.

Radionica 3. Tehnika upisa u srednju školu – koraci i važni datumi.

  • Organizirani su posjeti srednjim školama u našem Gradu
  • Učenici su informirani o mogućnostima posjeta srednjim školama izvan Poreča i smještaju u Učeničkim domovima u Puli i Rijeci
  • Na dodatna savjetovanja u Pulu radi dobivanja stručnog mišljenja Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upućeni su učenici sa zdravstvenim teškoćama i učenici koji se školuju prema Rješenju o primjerenom obliku školovanja
  • Psihologinja je provela generacijsko testiranje sposobnosti učenika u cilju individualnog savjetovanja koje će organizirati početkom mjeseca lipnja
  • Razrednice  su u suradnji s pedagoginjama  održale ili će održati tematski roditeljski sastanak vezan uz provedbu upisa u srednju školu.

Važne informacije:

  • Webinar o elektroničkom upisu u srednju školu održan je 24. 5. 2017. Preporučujemo roditeljima i učenicima da pogledaju snimku webinara koji je dostupan na stranicama www.upisi.hr
  • Na stranici www. upisi. hr dostupan  je  Pravilnik o izmjenama i dopunama  Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred SŠ objavljen   22. 5. 2017.,  Odluka o upisu u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. Godini, brošura  Idemo u srednju
  • U  Školi je imenovano  Upisno povjerenstvo kojeg čine razrednice 8. razreda, informatičari i ravnateljica. Povjerenstvo će biti na raspolaganju  učenicima i roditeljima  tijekom cijelog upisnog perioda. O dežurstvu navedenog Povjerenstva  učenici i roditelji bit će  obaviješteni. U slučaju nejasnoća i podrške tijekom cijelog upisnog procesa  učenici se prvo trebaju obratiti razrednici, a potom prema potrebi  ostalim članovima Povjerenstva.
  • Prijava učenika u  sustav e - upisa počinje 25. svibnja 2017.

 

SRETNO I USPJEŠNO učenicima i njihovim roditeljima!

Pripremile: S. T. Balaž i S. Uzelac, pedagoginje, G.V. Jugovac, psihologinja
Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
22.09.2017. 15:58
Otvoren Tunalicious Street Food Festival uz koncert Gibonnija
Brojni posjetitelji sinoć su na porečkoj rivi uživali u koncertu Gibonnija ali i ukusnim specijalitetima od tune u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji će do 23.rujna nuditi brojna street-food jela s tunom te vrhunsku zabavu uz live nastupe domaćih bendova. Gibonni je oduševio svojim najvećim hitovima ali i novijim pjesmama poput pjesme ,,Bella Figura […] The post Otvoren Tunalicious Street Food Festival uz koncert Gibonnija appeared first on Poreština.info news portal.

22.09.2017. 12:09
Odabrane prve tri nagrade na Foto natječaju Montraker 2017.
Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar organizirali su Foto natječaj Montraker 2017 od 28. kolovoza - 15. rujna ove godine. Svi zainteresirani fotografi mogli su do zadanog roka poslati najviše tri fotografije sa temom Skulptura u nastajanju ili Skulptura u prostoru. Ukupno je prijavljeno 15 autora sa 40 fotografija. Žiri u sastavu: […] The post Odabrane prve tri nagrade na Foto natječaju Montraker 2017. appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju