preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Zamjenica gradonačelnika primila prvake državnih natjecanja porečke osnovne i srednjih škola

Autor: Kristina Lijović, 8. 5. 2017.

Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović, primila je u ponedjeljak, 08. svibnja 2017. u Maloj vijećnici učenike porečke osnovne i srednjih škola, koji su se na nedavnim državnim natjecanjima plasirali u sam vrh.

-Ovo je naše tradicionalno primanje za najbolje od najboljih, sve škole imaju dobre učenike, ali čast je imati županijske i državne prvake. Jedino možemo reći da ćemo iza ovoga staviti zarez, jer naših predstavnika na državnim natjecanjima ima još, pa ćemo sigurno ovih dana imati još sjajnih rezultata, rekla je Štifanić Dobrilović.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručila je pohvalnice Grada Poreča-Parenzo, a dobili su ih, za osvojena prva mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika u svojim kategorijama – Klara Pauletić, (8. razred, Osnovna škola Poreč) i mentorica Anita Sijerković Radin, Natalia Orzan,(4. razred Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč), mentorica Daisy Ghersinich Fiškuš i Valentina Puškadija, (3. razred, Srednja škola Mate Balote Poreč) i mentorica Germide Minozzi.

Pohvalnice su dobili i učenici Srednje škole Mate Balote Poreč, koji su na državnom natjecanju u disciplini  Mladi poduzetnik, sektor trgovine i ekonomije, osvojili prvo mjesto. Pobjednički tim činili su Luka Rutić, Nikolina Šolar i Dominik Šolar s mentoricom Jasminom Dobrović Arslanagaić.

Pohvalnice su dobili i učenici Osnovne škole Poreč, koji su se na državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka plasirali među prvih deset mjesta – Iman Dželili (4. razred), Armin Murati (6. razred) i Imad Ibiši (7. razred), a svima je mentor bio Ismet Ibiši. 

Zamjenica gradonačelnika zahvalila se svim učenicima i mentorima, te dodala kako je uloga profesora nezamjenjiva, a ovi se uspjesi ne dešavaju slučajno i velika je časti u svom gradu imati državne prvake  – Ići na natjecanje ne dešava se svaki dan, a mi se ponosimo na vas, bez obzira iz kojeg ste predmeta išli na natjecanja, bitni su ostvareni rezultati, a ti uspjesi daju sigurnost i u vašoj budućnosti, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Učenici i mentori, u razgovoru sa zamjenicom iznijeli su svoja iskustva sa natjecanja i izrazili  planove za budućnost u vezi upisa u srednje škole, odnosno fakultete. 
Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
22.09.2017. 15:58
Otvoren Tunalicious Street Food Festival uz koncert Gibonnija
Brojni posjetitelji sinoć su na porečkoj rivi uživali u koncertu Gibonnija ali i ukusnim specijalitetima od tune u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji će do 23.rujna nuditi brojna street-food jela s tunom te vrhunsku zabavu uz live nastupe domaćih bendova. Gibonni je oduševio svojim najvećim hitovima ali i novijim pjesmama poput pjesme ,,Bella Figura […] The post Otvoren Tunalicious Street Food Festival uz koncert Gibonnija appeared first on Poreština.info news portal.

22.09.2017. 12:09
Odabrane prve tri nagrade na Foto natječaju Montraker 2017.
Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar organizirali su Foto natječaj Montraker 2017 od 28. kolovoza - 15. rujna ove godine. Svi zainteresirani fotografi mogli su do zadanog roka poslati najviše tri fotografije sa temom Skulptura u nastajanju ili Skulptura u prostoru. Ukupno je prijavljeno 15 autora sa 40 fotografija. Žiri u sastavu: […] The post Odabrane prve tri nagrade na Foto natječaju Montraker 2017. appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju