preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Zamjenica gradonačelnika primila prvake državnih natjecanja porečke osnovne i srednjih škola

Autor: Kristina Lijović, 8. 5. 2017.

Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović, primila je u ponedjeljak, 08. svibnja 2017. u Maloj vijećnici učenike porečke osnovne i srednjih škola, koji su se na nedavnim državnim natjecanjima plasirali u sam vrh.

-Ovo je naše tradicionalno primanje za najbolje od najboljih, sve škole imaju dobre učenike, ali čast je imati županijske i državne prvake. Jedino možemo reći da ćemo iza ovoga staviti zarez, jer naših predstavnika na državnim natjecanjima ima još, pa ćemo sigurno ovih dana imati još sjajnih rezultata, rekla je Štifanić Dobrilović.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručila je pohvalnice Grada Poreča-Parenzo, a dobili su ih, za osvojena prva mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika u svojim kategorijama – Klara Pauletić, (8. razred, Osnovna škola Poreč) i mentorica Anita Sijerković Radin, Natalia Orzan,(4. razred Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč), mentorica Daisy Ghersinich Fiškuš i Valentina Puškadija, (3. razred, Srednja škola Mate Balote Poreč) i mentorica Germide Minozzi.

Pohvalnice su dobili i učenici Srednje škole Mate Balote Poreč, koji su na državnom natjecanju u disciplini  Mladi poduzetnik, sektor trgovine i ekonomije, osvojili prvo mjesto. Pobjednički tim činili su Luka Rutić, Nikolina Šolar i Dominik Šolar s mentoricom Jasminom Dobrović Arslanagaić.

Pohvalnice su dobili i učenici Osnovne škole Poreč, koji su se na državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka plasirali među prvih deset mjesta – Iman Dželili (4. razred), Armin Murati (6. razred) i Imad Ibiši (7. razred), a svima je mentor bio Ismet Ibiši. 

Zamjenica gradonačelnika zahvalila se svim učenicima i mentorima, te dodala kako je uloga profesora nezamjenjiva, a ovi se uspjesi ne dešavaju slučajno i velika je časti u svom gradu imati državne prvake  – Ići na natjecanje ne dešava se svaki dan, a mi se ponosimo na vas, bez obzira iz kojeg ste predmeta išli na natjecanja, bitni su ostvareni rezultati, a ti uspjesi daju sigurnost i u vašoj budućnosti, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Učenici i mentori, u razgovoru sa zamjenicom iznijeli su svoja iskustva sa natjecanja i izrazili  planove za budućnost u vezi upisa u srednje škole, odnosno fakultete. 
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju