preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Dan Materinjeg jezika

Autor: Kristina Lijović, 8. 5. 2017.

Na dan Materinjeg jezika 21. veljače 2017. učiteljice engleskog jezika Dunja Klarić i Sara Dželili organizirale su radionicu za učenike 7. d i 7. e razreda. U goste su pozvale Daliborku Škofić, učiteljicu OŠ Tar koja je na čakavskom narječju ispričala priču o mužu koji prigovara ženi da ništa ne radi i da su ženski poslovi jednostavni te da ih svatko može raditi. 

Žena je zato predložila da se zamijene na jedan dan i da ona radi u polju, a muž kod kuće. I tako je muž otkrio da ne treba podcjenjivati tuđi posao.

Učenici su odslušali priču, a zatim su učenici koji govore čakavsko narječje objasnili nepoznate riječi ostalim učenicima. Nakon toga smo priču prepričali na hrvatskom jeziku i s hrvatskog preveli na engleski jezik. Nije ostalo samo na tome. Porazgovarali smo i o podjeli poslova te zaključili da nema muških i ženskih poslova.

Učenici su izradili i rječnik izraza na čakavskom narječju, hrvatskom i engleskom jeziku, te postere s kojih se priča može pročitati u originalu na čakavskom, te u prijevodu na hrvatski i engleski jezik.

Fotografije smiley

 
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju