preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Paraolimpijski školski dan

Autor: Kristina Lijović, 3. 5. 2017.

26. travnja 2017.u sportskoj dvorani „Veli Jože“ održan je projekt Paraolimpijski školski dan u sklopu kojeg se okupilo mnoštvo učenika Osnovne škole Poreč. Učenici su slušali motivacijska predavanja paraolimpijaca, nakon čega su se okušali u paraolimpijskim sportovima.

U sportskoj dvorani u sali za predavanje paraolimpijac Mladen Jurada, nakon puštanja kratkog filma, ispričao je učenicima svoju životnu priču koju su oni pomno slušali. Inače, projekt Paraolimpijski školski dan omogućio je učenicima trećih, četvrtih, petih i šestih razreda te trima grupama produženog boravka drugog, trećeg i četvrtog razreda iskusiti izazove na koje nailaze sportaši s invaliditetom. Tako su, podijeljeni u grupe, naizmjence isprobali vožnju kolicima sa zapregama, dodavanje sa zvučnom loptom, hodanje s povezom na očima, hodanje na štakama te gađanje obruča iz sjedećeg položaja. Vodio ih je tim trenera i animatora.

Uvažavanje sportskih dostignuća sportaša s invaliditetom, uvažavanje i prihvaćanje individualnih razlika, sport kao ljudsko pravo te jačanje socijalne podrške u sportu samo su neki od elemenata kojima se osvještavaju vrijednosti Međunarodnog paraolimpijskog pokreta.




 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju