preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Paraolimpijski školski dan

Autor: Kristina Lijović, 3. 5. 2017.

26. travnja 2017.u sportskoj dvorani „Veli Jože“ održan je projekt Paraolimpijski školski dan u sklopu kojeg se okupilo mnoštvo učenika Osnovne škole Poreč. Učenici su slušali motivacijska predavanja paraolimpijaca, nakon čega su se okušali u paraolimpijskim sportovima.

U sportskoj dvorani u sali za predavanje paraolimpijac Mladen Jurada, nakon puštanja kratkog filma, ispričao je učenicima svoju životnu priču koju su oni pomno slušali. Inače, projekt Paraolimpijski školski dan omogućio je učenicima trećih, četvrtih, petih i šestih razreda te trima grupama produženog boravka drugog, trećeg i četvrtog razreda iskusiti izazove na koje nailaze sportaši s invaliditetom. Tako su, podijeljeni u grupe, naizmjence isprobali vožnju kolicima sa zapregama, dodavanje sa zvučnom loptom, hodanje s povezom na očima, hodanje na štakama te gađanje obruča iz sjedećeg položaja. Vodio ih je tim trenera i animatora.

Uvažavanje sportskih dostignuća sportaša s invaliditetom, uvažavanje i prihvaćanje individualnih razlika, sport kao ljudsko pravo te jačanje socijalne podrške u sportu samo su neki od elemenata kojima se osvještavaju vrijednosti Međunarodnog paraolimpijskog pokreta.
Kalendar Događanja
21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

11.07.2017. 10:22
11. srpnja - Svjetski dan stanovništva
Svjetski dan stanovništva slavi se svake godine 11. srpnja, s ciljem podizanja svijesti o globalnim pitanjima stanovništva. Ujedinjeni narodi proglasili su 11. srpnja 1989. godine Svjetskim danom stanovništva (dan kad je ukupna svjetska populacija dosegla razinu od pet milijardi ljudi) kako bi se ukazalo na hitnost i važnost populacijskih pitanja u kontekstu općih razvojnih planova i programa te na potrebu pronalaženja rješenja na ta pitanja.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
23.07.2017. 09:25
Više od 140 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu u Poreču
U subotu 22. srpnja, na plaži Pical u Poreču, više od 140 građana pristupilo je besplatnom dermatološkom pregledu koji se održao u sklopu dm-ove kampanje “Sunce sja tamo gdje smo mi!”. Dr. med. Domagoj Ćužić pregledavao je madeže i promjene na koži te je 34 pregledanih uputio na daljnje pretrage, od toga 19 zbog atipičnih […] The post Više od 140 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu u Poreču appeared first on Poreština.info news portal.

22.07.2017. 11:53
Energični Red Hot Chili Peppers Real Tribute oduševio porečku publiku
U petak navečer je odličnim nastupom Red Hot Chilli Peppers Real Tribute benda, službeno otvorena prva večer World Stage programa. Energični dečki iz Vojvodine koncert su otvorili poznatim hitom Aeroplane, a porečka ih je publika na prepunoj Rivi dočekala ovacijama. Već nakon prve pjesme publika nije krila oduševljenje, a kostimiranim nastupom i odličnim repertoarom ovi […] The post Energični Red Hot Chili Peppers Real Tribute oduševio porečku publiku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju