preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Hoditi i zdravi biti-la salute viene camminando

Autor: Kristina Lijović, 2. 5. 2017.

„Hodanje je čovjekov najbolji lijek.“,  Hipokrat

Da je hodanje čovjekov najbolji lijek davnih je dana  rekao najpoznatiji  antički grčki liječnik Hipokrat. Hodanje je uistinu najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji oblik kretanja kojim se možemo suprotstaviti svim neželjenim posljedicama tzv. "sjedilačkog" načina života te korisno doprinijeti održanju ili poboljšanju svoga zdravlja.          

Da se s tom tvrdnjom slažu, potvrdili su naši osnovnoškolci koji su veselo i spremno pjevajući i skakući krenuli na pješačenje dugo čak nekoliko kilometara. 7. travnja,  na Svjetski dan zdravlja, porečki osnovnoškolci uključili su se u veliku aktivnost Hoditi i zdravi biti-la salute viene camminando koju na razini Istre vodi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u okviru kampanje „Živjeti zdravo“.

Učenici od prvoga do četvrtoga razreda veselo su uz pratnju učitelja, asistenata, ravnateljice te ostalih članova stručne službe krenuli na pješačenje od Naftaplina pa sve do Brula (1.i 2.razred) te hotela Galijota (3.i 4.razred). Na tim ih je odredištima dočekala zakuska koju su osigurale škole za prve i druge, a Grad Poreč za treće i četvrte razrede.

Nakon zakuske učenici su prateći kineziologe spretno i uspješno odradili nekolicinu vježbi te se razgibali dovoljno kako bi zagrijali mišiće za povratak prema Naftaplinu.

Lijepo sunčano vrijeme, zadovoljstvo i optimizam samo dio onoga što se toga dana moglo osjetiti u zraku. 

 

Priložen je videozapis koji možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=yyujqaUxyeQ smiley ( Izvor: Zdravi grad Poreč)
Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju