preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

LIONS CLUB Poreč donirao je 3D printer Osnovnoj školi Poreč

Autor: Kristina Lijović, 20. 3. 2017.

Nedavno preminuli predsjednik Lions cluba,  gospodin prof. dr. Jusuf Šehanović,  jesenas je u društvu predsjedništva Lions kluba  Zlatka Jankovića-Miloša i Borisa Jugovca posjetio Osnovnu školu Poreč i najavio namjeru kluba da donira 3D printer za potrebe nastave informatike i tehničke kulture.

Gospodin Šehanović, matematičar i informatičar, sveučilišni profesor i znanstvenik, vjerovao da se jedino znanjem postiže napredak i rast, kako pojedinca tako i društva. Nadahnuto  je govorio o mogućnostima koje se otvaraju učenicima, ali i cjelokupnoj zajednici,  ako se u ranoj dobi potiče prirodna dječja znatiželja, želja za otkrivanjem, spoznavanjem i motivacija za učenje, te da s usmjeravanjem učenika u područje prirodnih znanosti i tehnologije treba započeti već u osnovnoj školi, za što su potrebni  uvjeti i sredstva.

LC želi pridonijeti u osiguravanju uvjeta za stvaranje poticajnog okruženja za učenje, stoga porečkim  đacima  donira ovaj vrijedan uređaj, čime je realizirana želja njihovog  predsjednika.

U ime LC Poreč 3D printer su uručili članovi  Boris Jugovac i Zlatko Janković-Miloš.

Vlasnik tvrtke „Navacom“ iz Poreča, ing. Vanja Brčić koji je izradio uređaj,  ukratko je  objasnio kako uređaj funkcionira i koje su njegove mogućnosti.  Uređaj „Delta robot“ spada u bolje printere s velikom brzinom i volumenom ispisa. Može izraditi, tj. ispisati predmete od plastike prema nacrtima koji mu se zadaju.

Maloj svečanosti u učionici informatike prisustvovali su učenici i učitelji Škole, koji su bili oduševljeni prezentiranim mogućnostima 3D printera. Svi su suglasni da je danas, u vrijeme vrtoglavog razvoja tehnologije i znanosti  potrebno ažurno pratiti  dostignuća tehnologije i stalno aktualizirati svoja znanja  kako bismo uspijevali držati korak s razvojem.

U Školi se ponovo pokreće Klub tehničke kulture, te je printer stigao u pravi čas. Učitelji će se prvo educirati za rad s printerom kako bi mogli poučavati svoje učenike, koji će naučiti printati  razne oblike i predmete od plastike.

Fotografije smiley
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju