preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Veliki aplauz za "Čaroliju Crnog vrta", mjuzikl Osnovne škole Mate Balote Buje

Autor: Kristina Lijović, 16. 3. 2017.

U petak, 10. ožujka 2017.  za učenike razredne nastave Osnovne škole Poreč u kazališnoj dvorani Porečkog otvorenog učilišta  nastupili su učenici Osnovne škole Mate Balota Buje. Izveli su mjuzikl „Tajna crne šume“ kojega su zajednički osmislili učenici i učitelji  bujske škole.

Gosti iz Buja izveli  su dvije predstave u trajanju od četrdeset minuta, po jednu za svaku smjenu razredne nastave OŠ Poreč.  Na žalost, predstavu nisu mogli pratiti i učenici predmetne nastave. Zbog ograničenog boja mjesta u kazalištu, za potrebe cijele OŠ Poreč  trebalo bi izvesti ukupno četiri priredbe, što nije moguće izvesti u jednom danu.

Predstava koju su izveli bujski đaci je mjuzikl, zajednički autorski rad učenika i učitelja Osnovne škole Buje.

Tema mjuzikla je legenda o nastanku mjesta Brtonigla (Hortus Niger ili Crni vrt). Priču je  napisala bivša učenica, Doris Prenc, a učiteljica razredne nastave Brigita Rittgasser razradila je priču i napisala scenarij. Učiteljica glazbene kulture Deniza Gjini komponirala je i aranžirala glazbu u koju je vješto uklopila zavičajne i folklorne elemente, te je osmislila zvučne i svjetlosne efekte koji su predstavi dali dodatnu uvjerljivost i uzbudljivost. Skladbu Vilinska tuga napisao je učenik Daniel Labinjan, sadašnji srednjoškolac. Učitelj hrvatskog jezika,  Dražen Hinek je kreirao je kostime i maske koji su zadivili publiku,  porečke učenike i učiteljice. Režiju i scenografiju potpisuje učiteljica hrvatskog jezika, Barbara Ćaleta Markežić.

Mjuzikl  Tajna crne šume doprinos je bujske škole Projektu institucionalizacije  zavičajnosti u nastavi kojeg je prošle školske godine u osnovnim školama Istre  potaknula i financijski potpomogla  Istarska županija.

Domaćini, učenici i učitelji Osnovne škole Poreč,  zadivljeno su pratili prekrasnu predstavu bujskih đaka koja je bila izvedena na razini profesionalnih kazališta,  te zaslužuje izvrsne kritike i iskrene čestitke.  Bujski đaci izvrsno su glumili, pjevali i plesali, a sve je bilo popraćeno izvrsnom glazbom, svjetlosnim i zvučnim efektima i u kostimima kakve porečki đaci rijetko imaju prilike vidjeti.

Svoje su oduševljenje na kraju predstave porečki đaci iskazali  velikim  i srdačnim pljeskom. 

Fotografije smiley
Kalendar Događanja
21.09.2017. 08:51
21. rujna - Međunarodni dan mira
Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

21.09.2017. 08:48
21. rujna - Dan sadnje drveta
Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj 2004. godine a povezan je s osvješćivanjem javnosti javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu. Dan sadnje drveta jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
25.09.2017. 14:33
U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 […] The post U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna appeared first on Poreština.info news portal.

25.09.2017. 14:27
Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu
U nedjelju, 24. rujna u Vižinadi održan je MTB maraton Parenzana u organizaciji Bbk Grožnjan. Ukupno 200 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke  i Mađarske završilo je nedjeljnu utrku, koja se vozila na 2 različite dužine staza od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponima uzbuđenja, ovisno o […] The post Albert Kiš iz BK Poreč uspješno odvozio MTB Parenzanu appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju