preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Robotika u OŠ Poreč

Autor: Kristina Lijović, 10. 3. 2017.

U razdoblju od 27. veljače do 12. ožujka 2017. u osnovnoj školi Poreč održavale su se pripreme  i natjecanje za  3. kolo Croatian Makers lige. Završno natjecanje i  snimanje izrađenog zadatka održano je u srijedu,  8. ožujka 2017, od 9:00 do 12:00 u informatičkoj učionici. 

Na natjecanju su sudjelovali  učenici od petog do osmog razreda.  Sudionici petih razreda su Roman Tintor, Luka Skorupski i Vito Šehanović, a šestih Leo Fran Maltar Kovačić, Leo Ritoša,  Erik Toromanović i Luka Buterin.  

Iz osmog razreda sudjelovao je samo jedan učenik, i to  Matija Tomc.  

Učenici su bili grupirani na starije i mlađe sudionike. Mlađa grupa sudionika je prilikom izrade zadatka imala više upita vezanih za način rješavanja zadatka dok im je starija grupa pomagala u tome. Budući da je u ovom kolu natjecanja naglasak najviše na edukacijskoj komponenti, učenicima je bilo puno zanimljivije izrađivati zadatke kada su mogli pitati sudionike drugih timova. Da natjecateljskog duha nije nedostajalo, potvrđuje činjenica kako si svi sudjelovali u izradi zadatka i htjeli što točnije i u što kraćem roku riješiti zadatak te time što bolje predstaviti školu. 

Učenici su bili izuzetno zadovoljni zadatkom i izradom istog. S nestrpljenjem iščekuju rezultate komisije i proglašenje pobjednika u ukupnom poretku svih natjecatelja. Mi kao učitelji robotike (Antonio Božić i Daria Maravić ), smo izuzetno ponosni na sve sudionike natjecanja. Također se nadamo što boljem bodovnom poretku i  kvalifikacijama u sljedeće kolo natjecanja.

Ovim putem se zahvaljujemo svim organizatorima koji su nam omogućili sudjelovanje na natjecanju, ali i našim učenicima koji su se uspjeli kvalificirati za treće kolo natjecanja.  Zahvala i našoj učiteljici Tatjani Hodžić koja je uložila izniman trud prilikom organizacije natjecanja. 

Fotografije smiley
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju