preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

Ostvarivanje projekta „Zajedno do znanja“ u Osnovnoj školi Poreč

Autor: Kristina Lijović, 22. 2. 2017.

Učenici 7. i 8. razreda gledali su predstavu „Kristijan“ Teatra Naranča, Pula

Dana 21.veljače 2017. u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održana je predstava pod nazivom „Kristijan“ Teatra Naranača, Pula. Predstava je prikazana  za sve učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Poreč.

Organizirana je u sklopu projekta Zajedno do znanja prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Pula, a Grad Poreč je jedan od partnera. Projektom se osiguravaju sredstva za sedam pomoćnika u nastavi za učenike s posebnim potrebama u Osnovnoj školi Poreč.

Predstava „Kristijan“ na prihvatljiv način promiče vrijednosti i kvalitete koje svaki učenik treba imati u sebi, poput empatije, tolerancije i prihvaćanja različitosti. 

Učiteljima  je poslužila za još jedan razgovor s učenicima o tome  na koji način svaki pojedinac može doprinijeti boljoj integraciji učenika s posebnim potrebama u vlastitom razredu.

Utisci učenika:

„Predstava „Kristijan“ vrlo je poučna i učenicima želi ukazati kako se svi međusobno moramo prihvatiti baš takvi kakvi jesmo, s manama i vrlinama, jer smo zbog toga jedinstveni…“ ( učenica P. Rakovac, 8.f )

„Predstava je ostvarila svoj cilj jer je jasno prikazala djeci kako je u redu biti drugačiji…“ (M. Kuča, 7.d )

Fotografije smiley
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju