preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Ostvarivanje projekta „Zajedno do znanja“ u Osnovnoj školi Poreč

Autor: Kristina Lijović, 22. 2. 2017.

Učenici 7. i 8. razreda gledali su predstavu „Kristijan“ Teatra Naranča, Pula

Dana 21.veljače 2017. u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održana je predstava pod nazivom „Kristijan“ Teatra Naranača, Pula. Predstava je prikazana  za sve učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Poreč.

Organizirana je u sklopu projekta Zajedno do znanja prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Pula, a Grad Poreč je jedan od partnera. Projektom se osiguravaju sredstva za sedam pomoćnika u nastavi za učenike s posebnim potrebama u Osnovnoj školi Poreč.

Predstava „Kristijan“ na prihvatljiv način promiče vrijednosti i kvalitete koje svaki učenik treba imati u sebi, poput empatije, tolerancije i prihvaćanja različitosti. 

Učiteljima  je poslužila za još jedan razgovor s učenicima o tome  na koji način svaki pojedinac može doprinijeti boljoj integraciji učenika s posebnim potrebama u vlastitom razredu.

Utisci učenika:

„Predstava „Kristijan“ vrlo je poučna i učenicima želi ukazati kako se svi međusobno moramo prihvatiti baš takvi kakvi jesmo, s manama i vrlinama, jer smo zbog toga jedinstveni…“ ( učenica P. Rakovac, 8.f )

„Predstava je ostvarila svoj cilj jer je jasno prikazala djeci kako je u redu biti drugačiji…“ (M. Kuča, 7.d )

Fotografije smiley
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju