preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

„Večer matematike“

Autor: Kristina Lijović, 22. 12. 2016.

Dana 1.prosinca 2016. u Osnovnoj školi Poreč u 18 sati održano je druženje pod nazivom „Večer matematike“. Nakon uvodnog govora ravnateljice Nadije Kos koja je srdačno pozdravila učenike, roditelje te sve prisutne, govor je održao i učenik Bruno Brščić koji je učenicima i roditeljima pojasnio kuda moraju ići te gdje se smjestiti.  

Budući da je broj sudionika vidno porastao za razliku od prethodnih godina, prostori u školskom hodniku bili su nedostatni za smještaj svih prisutnih. Tako je dio sudionika bio smješten i u prostorima školske kuhinje.

Događaju su prisustvovali učenici od 1. do 6. razreda zajedno s ostalim članovima obitelji. Tu su se našli roditelji, bake, djedovi, sestre i braća. Cilj je bio zajedničko uživanje u raznim igrama, dobra zabava te naučiti i što novoga. Igara je bilo mnogo te se po završetku jedne igre moglo premjestiti i započeti novu igru za drugim stolom. S obzirom na to, bilo je vrlo dinamično, zanimljivo te veselo. Roditelji su se zahvaljujući ovom događaju rado prisjetili djetinjstva te se s osmjesima na licima vratili u školske klupe. Da je zainteresiranost za ovakvu vrstu druženja svakom godinom sve veća, svjedoči i podatak da je na „Večeri matematike“ prisustvovalo više od petsto učesnika.

Nakon igara i i podijeljenjih zahvalnica, sudionici su na izlazu mogli ostaviti papiriće s komentarima i utiscima na kojima su bile ispisane samo riječi hvale. Zato se zahvaljujemo svima koji su organizirali, sudjelovali, te na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ovogodišnje „Večeri matematike“.

                                                                                                 Novinarska grupa

                                                                                             Antonia Valentić, 5.f

                                                                                             Martina Allakaj, 8.d

Forografije smiley
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju