preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika OŠ Poreč

Autor: Kristina Lijović, 17. 12. 2016.

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika OŠ Poreč održana je 29.11.2016. godine sa sljedećim dnevnim redom:

1. Radionica: Predstavljanje i upoznavanje članova Vijeća učenika
2. Konstituiranje Vijeća učenika ( izbor predsjednika i zamjenika predsjednika)
3. Donošenje plana i programa rada Vijeća učenika

Brojnost članova Vijeća učenika OŠ Poreč ( 51 učenik od 1. do 8. razreda) nameće potrebu dobre pripreme održavanja sjednica. U tom cilju pedagoginje su ove godine uz poziv za 1. sjednicu Vijeća učenika pripremile za učenike i Radni list s pitanjima i zadatcima: Opiši svoj razred… Što sve voliš u školi? Kojim se aktivnostima baviš u slobodno vrijeme u školi i izvan škole?  Predloži teme za program rada Vijeća učenika u školskoj godini  2016./17.

Odgovori na pitanja: Što sve voliš u školi?  Kojim se aktivnostima  baviš u slobodno vrijeme? poslužili su za međusobno predstavljanje i upoznavanje učenika. Na taj način učenicima je olakšano predlaganje i izbor učenika za predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća učenika. Svaki učenik je „vodio svoju osobnu kampanju“,  a iznošenjem prijedloga i glasovanjem za izbor učenika učenici su se učili ostvarivanju građanskih prava.

Za predsjednicu Vijeća učenika izabrana je Karla Mijić, učenica 8.d, a za zamjenicu MirelaLopandić, učenica 8.f razrednog odjela.

Učenici su se također  aktivno zauzeli za sebe i kroz predlaganje tema za rad Vijeća učenika u ovoj školskoj godini. Predložene teme odnose se na uspjeh učenika, kvalitetu nastave, kućni red škole, izvanučioničku nastavu, zdravu prehranu, unutarnje uređenje i higijenu u školi, uređenje školskog dvorišta, pokretanje humanitarnih akcija i izradu prigodnih letaka.

Fotografije smiley
 

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju