preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč

"Pokloni čep i pokreni svijet"

Autor: Kristina Lijović, 28. 10. 2016.


Društvo invalida Poreč organizira humanitarnu akciju prikupljanja čepova pod nazivom "Pokloni čep i pokreni svijet". Učenici nižih razreda OŠ Poreč i područnih škola Veli Maj, Žbandaj i Nova Vas uključili su se u ovu humanitarnu akciju.
 

U petak, 21. listopada 2016. učenici su zajedno s učiteljicama odnijeli oko 55 kg čepova u prostorije Društva invalida Poreč. Sa zadovoljstvom su posjetili prostorije Društva, upoznali se s ciljevima akcije, te izrazili želju za nastavkom prikupljanja čepova kao što je i planirano. Tajnica Društva zahvalila se na donaciji. Ovom akcijom ostvaruje se povezanost najosjetljivijih i najmlađih članova našeg društva, te promiču humanost i poštovanje kao temeljne društvene vrijednosti. Akcija se i dalje nastavlja.
Zahvaljujemo roditeljima na suradnji i podršci.
Ova akcija nastavlja se na prošlogodišnju akciju "Čepovima do skupih lijekova" koja je polučila izvrsne rezultate. U akciji su sudjelovali učenici naše škole koji su skupili veliki broj čepova za što su bili nagrađeni izletom kojeg im je poklonio NP Brijuni kao organizator akcije.

Fotografije smiley
Kalendar Događanja
28.07.2017. 08:09
28. srpnja - Svjetski dan borbe protiv hepatitisa
Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS s oko 1,4 milijuna smrti na godinu, objavila je u Ženevi Svjetska zdravstvena organizacija WHO u povodu Svjetskog dana borbe protiv hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja.

21.07.2017. 09:08
21. srpnja - Dan borbe protiv pokusa na životinjama
Procjenjuje se da se 12,1 milijun životinja, uključujući miševe, zečeve, ne-ljudske primate, pse, mačke i ribe, i nadalje svake godine koristi u laboratorijima diljem Europske unije za različite svrhe, od kojih većina nije izravno povezana s medicinskim napretkom. Stoga se svake godine na današnji dan obilježava Dan borbe protiv pokusa nad životinjama.

Poreština - Kulturne zanimljivosti
28.07.2017. 09:58
Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini
Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola. Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika […] The post Obavijest roditeljima – su/financiranje troškova kupnje udžbenika i radnih bilježnica u 2017. godini appeared first on Poreština.info news portal.

28.07.2017. 09:49
Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku
U nedjelju 30. srpnja 2017. godine će se s početkom u 11.00 sati održati tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku kraj Baderne uz prigodni program. Susret se održava u povodu 74. obljetnice odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz ovog dijela Istre u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom narodnog heroja Joakima Rakovca. Sa Rušnjaka su […] The post Tradicionalni susret boraca i građana na Rušnjaku appeared first on Poreština.info news portal.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju