preskoči na sadržaj

Osnovna škola Poreč

 > Oš Poreč
VIJESTI

Obavijest za roditelje i učenike

Autor: Administrator , 23. 4. 2018. 20:28

Pisana provjera znanja iz kemije  "Građa tvari" za 7. d i 7.e razred prebacuje se s 20. 4. na  27. 4. 2018, a za 7. a, 7. b i 7.c sa 19. 4. na 26. 4. 2018. jer do datuma koji su bili planirani vremenikom pisanih provjera nije bilo moguće realizirati planirano nastavno gradivo koje obuhvaća pisana provjera.

 

 [više]

POZIV za davanje u najam školske sportske dvorane Područne škole Žbandaj

Autor: Tihana Matika, 13. 4. 2018. 20:50

POZIV

 [više]

Zbog radova na cestama promjena voznog reda školskog autobusa u dolasku u školu

Autor: Administrator , 13. 4. 2018. 20:45

Zbog radova na cestama promjena voznog reda  školskog autobusa u dolasku u školu:

  1. Autobus iz Červara prema Poreču polazi 10 minuta ranije na svim postajama, u obje smjene.

(Postaje: Červar, Červar-Porat, Bašarinka, Vodopija, Maj, Špadići, Vranići, Gulići, Špadići Donji, Poreč)

  1. Iz pravca Antonci, Kosinožići, Vžnaveri, Nova Vas, Mihatovići, Kukci, do mjesta Kukci autobus vozi prema uobičajenom voznom redu.

Zbog radova na dionici ceste kod  Stranića, Rošina i  Gedića ,  učenici iz tih mjesta trebaju doći na postaju u Kukce s koje autobus kreće u 7,14 sati,   a nakon postaje Kukci  autobus dolazi  10 minuta ranije nego obično u  mjesta Vranići, Gulići i Špadići.

U poslijepodnevnoj smjeni polasci iz mjesta Kukci su utorkom u  11,53  a otale dane u 12,53.

Po završetku nastave autobusi  polaze ispred škole prema uobičajenom voznom redu, s tim da će na postaje mjesta kraj kojih je promet zatvoren  dolaziti s razlikom od 5-10 minuta.

Promijenjeni vozni red vrijedi dok traje zabrana prometa na pojedinim dionicama zbog radova na cestama. Kad se promet normalizira, autobusi će ponovo prometovati prema uobičajenom voznom redu.

 [više]

HODITI I ZDRAVI BITI ODGOĐEN ZBOG KIŠE

Autor: Administrator , 12. 4. 2018. 13:14

Akcija HODITI I ZDRAVI BITI  koja se trebala održati sutra,  u petak, 13. travnja  2018., odgađa se zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Nastava će se održati prema redovnom rasporedu sati.

Prijevoz za učenike putnike organizira se prema uobičajenom rasporedu.

O novom datumu održavanja akcije učenici će biti  pravovremeno obaviješteni.

 [više]

Upisna područja OŠ Poreč i OŠ Finida

Autor: Administrator , 22. 3. 2018. 09:40

U dokumentu se nalaze upisna područja OŠ Poreč i OŠ Finida.

UPISNA PODRUČJA

 [više]

Smotra folklora “Istarska večer”

Autor: Administrator , 12. 4. 2018. 13:20

Dana, 27.3.2018., s početkom u 17 sati u OŠ Šijana, u Puli, održala se smotra folklora “Istarska večer”. Na smotru su se odazvale brojne folklorne skupine osnovnih škola te folklornih društava Istarske županije koje su svojim plesom, instrumentalnim, vokalnim ili recitatorskim točkama pokazale svoje vještine u predstavljanju folklornog bogatstva Istre.

Uz članove KUD-a Uljanik, Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju iz Pule  te učenika OŠ Šijana, OŠ Vidikovac, OŠ Tone Peruško, OŠ Stoja iz Pule, OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara, nastupali su i učenici OŠ Poreč, Područne škole Nova Vas, iz Nove Vasi.

Učenici III. razreda Područne škole Nova Vas, pod vodstvom njihove učiteljice Sandre Labinac Bilić,  predstavili su se recitacijom i igrokazom. Sara Momić recitirala je pjesmu Baba Mara koju je sama napisala, a Gabrijela Barišić, Antea Blažević, Lara Brajković, Ena Jakičić, Tina Justinčić, Chiara Mačinić, Sara Momić, Gabrijel Šantor i Ivona Šimić izveli su igrokaz “Ča je ča” koji je napisala njihova učiteljica.

Učenici su razmijenili svoja iskustva, vještine i znanja o istarskoj tradiciji, običajima i kulturi, a u tome su ih podržali brojni roditelji i prijatelji koji su svojom nazočnošću  uveličali  samu smotru, za koju  iz godine u godinu, postoji sve veći interes.  

Galerija fotografija

Napisala Sandra Labinac Bilić, učiteljica

 [više]

Proljetni odmor za učenike

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 21:19

Proljetni odmor za učenike traje od četvrtka 29. ožujka do petka 6. travnja 2018. godine.


Redovna nastava počinje u ponedjeljak 9. travnja 2018. u:

7:45 sati za učenike B smjene,

13:30 sati za učenike A smjene.


Želimo vam ugodan proljetni odmor!

 [više]

Međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika HIPPO - rezultati

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 21:09

Objavljeni su rezultati pripremne (uvodne)  etape natjecanja iz engleskog jezika koje je održano 24. veljače 2018. u OŠ Poreč. U uvodnoj etapi natjecali su se učenici iz Malezije, Indije, Rusije, Uzbekistana, Tadžikistana, Angole, Rumunjske, Bugarske, Slovenije, Italije i mnogih drugih zemalja svijeta. U sljedećoj etapi natjecanja koje će se održati 24. ožujka u OŠ Veli Vrh natjecat će se učenici koji su postigli odlične rezultate:

Nino Basanić, Maja Lopandić, Natali Tomc (5. razredi);

Ivana Radin (6. razredi);

Leonarda Blažanović (8. razredi).

Učenike je pripremala profesorica engleskog jezika Dunja Klarić.

 [više]

Predavanje službene osobe iz MUP-a

Autor: Administrator , 25. 3. 2018. 22:05

U OŠ Poreč održano je  predavanje o opreznosti u komunikaciji s nepoznatim osobama. Policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Poreč, gosp. Miler Terzić,održao je predavanje o opreznosti u komunikaciji s nepoznatim osobama učenicima prvih razreda OŠ Poreč i  područnih  škola.  Učenicima je podijeljena preventivno-edukativna slikovnica „Ne, ne idem“ koju je izradila Policijska uprava istarska u suradnji s PD Hannover i Udrugom White IT – Savezom protiv dječje pornografije kako bi se spriječilo da djeca postanu žrtve kaznenog djela. Slikovnica kroz priču glavnih likova, Ane i Marka, na primjeren način poučava djecu  opreznosti u ponašanju s nepoznatim osobama. Tijekom predavanja učenici su zainteresirano pratili predavanje policajca, veselo se uključivali u razgovor izričući  svoje mišljenje i postavljajući pitanja o konkretnim situacijama.

Nada Andonović

Galerija fotografija

 [više]

Natjecanje Hippo 2018.

Autor: Administrator , 22. 3. 2018. 09:46

U subotu 24. veljače u OŠ Poreč održano je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika HIPPO 2018 (HIPPO - 6th International English Language Competition) na kojem je sudjelovala osamdeset pet učenika podijeljenih u pet uzrasnih skupina: HIPPO 1, HIPPO 2, HIPPO 3, HIPPO 4, HIPPO 5. Uz naše učenike sudjelovali su i učenici SŠ Mate Balote Poreč i OŠ Marije i Line Umag sa svojim učiteljicama-mentoricama. Natjecanje su organizirali učitelji engleskog jezika OŠ Poreč uz tehničku podršku učitelja informatike Antonija Božića.

Nakon dvotjednog iščekivanja, učenici će doznati rezultate u ponedjeljak 12. ožujka.

 [više]

Poziv na roditeljski sastanak

Autor: Administrator , 17. 3. 2018. 09:04

Pozivaju se roditelji svih učenika od I. do VII. razreda Osnovne škole Poreč  na roditeljski sastanak na  temu

 

OSNIVANJE NOVE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U POREČU.

Sastanci će se održati u HOLU  škole  u grupama po četiri razreda.

Za raspored sastanaka pojedinih razreda kliknite na link POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK.

Napomena: Pošto učenici osmih razreda od iduće školske godine više neće biti naši đaci, njihovim roditeljima nisu poslani pozivi.  Ukoliko se  žele informirati  o temi, slobodno se mogu priključiti roditeljskom sastanku u srijedu 28. ožujka u 18.15 sati.

.

 [više]

Sufinanciranje prehrane u OŠ Poreč iz Fonda Hrvatska za djecu

Autor: Administrator , 14. 3. 2018. 13:30

Grad Poreč je kao osnivač Osnovne škole Poreč Zakladi „Hrvatska za djecu“ iskazao interes za osiguranjem prehrane djece u osnovnoj školi. Projektom će se financirati podmirivanje troškova školske marende u iznosu od 5,50 kuna dnevno u drugom polugodištu školske 2017./2018. godine.

Sufinanciranje će se osigurati za djecu u potrebi u slučaju kada su ispunjeni sljedeći uvjeti:

  1. Da je dijete je polaznik jednog od 8 (osam) razreda osnovne škole;
  2. Da prihod obitelji u kojoj dijete živi ne iznosi više od 2.000,00 kn po članu zajedničkog kućanstva, sukladno Zakladinom Pravilniku o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora, odnosno za razdoblje od 1.1.2017. do 28.2.2018.;
  3. Da obitelj u kojoj živi dijete nije prethodno ostvarila potporu od Zaklade za fizičke osobe u svrhu pokrića troškova školske prehrane za prijavljeno dijete za školsku 2017./2018. Godinu.

Pozivaju se roditelji djece koja pohađaju navedene osnovne škole, a čiji prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (u razdoblju od 1. siječnja 2017. godine do zaključno 28. veljače 2018.) ne prelazi iznos od 2.000,00 kn, da se odazovu na ovaj poziv te da traženu dokumentaciju dostave u TAJNIŠTVO OSNOVNE ŠKOLE POREČ, najkasnije do 26. ožujka 2018. godine.

Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta:

1. potvrda o pohađanju osnovne škole, potpisana i ovjerena od strane odgovorne osobe (ravnateljice osnovne škole), koja uključuje sve osnovne osobne podatke o djetetu, (vidjeti Prilog 3)

2. potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 1.1.2017. do 28.2.2018. (godišnja potvrda za 2017. i dvije mjesečne potvrde za siječanj i veljaču 2018. godine),

3. izjava koju potpisuje roditelj/skrbnik, prema predlošku koji je dostavila Zaklada (vidjeti Prilog 4)

Dodatno, ako su roditelji sami financirali školsku prehranu u prethodnim mjesecima/danima drugog polugodišta, trebaju dostaviti i dokaz o tome (uplatnice i sl. za siječanj – veljača 2018., odnosno siječanj – ožujak 2018.)

IZJAVA

POTVRDA

 

 [više]

Akcija "ZELENI KORAK"

Autor: Administrator , 13. 3. 2018. 09:43

Ove školske godine i učenici Osnovne škole Poreč te učenici područnih škola Nova Vas, Veli Maj i Žbandaj uključuju se u akciju  „Zeleni korak“ kojom će tijekom mjeseca ožujka, počevši od 12. ožujka 2018. prikupljati papir koji će se odlagati u spremnike u dvorištu škole.

Početkom travnja, 2018. po završetku akcije, organizator će papir preuzeti  i  prema unaprijed određenim kategorijama procijeniti efektivnost i masu prikupljenog papira.  

Nagraditi će se škole u Hrvatskoj koje su bile najuspješnije.  Bez obzira na nagradu, učitelji i učenici krenuli su u akciju s ciljem poticanja i osvješćivanja potrebe za iskorištavanjem postojećih resursa i očuvanjem prirode. Na taj način želimo da se i idućih godina kao i u prošlosti rada naše škole nastavi prikupljanje papira i niz drugih vrijednih akcija za očuvanje našeg okoliša. Ovom prilikom pozivamo sve roditelje i učenike da podrže ovu akciju kako bi što više osvijestili potrebu odvojenog prikupljanja otpada, te očuvanja prirode i prirodnih resursa naše planete Zemlje.

Raspored prikupljanja:

PONEDJELJKOM – 1. i 5. razredi

UTORKOM – 2. i 6. razredi

SRIJEDOM – 3. i 7. razredi

ČETVRTKOM – 4. i 8. razredi

Koordinatorice akcije:

Danijela Zornada Cvek i Emira Mujakić (RN), Tatjana Jaćimović (PN)

 

 [više]

Dan žena - dan želja

Autor: Administrator , 8. 3. 2018. 13:38

Mladi fotografi su posjetili porečku tržnicu i fotografirali žene prodavačice koje su stoički podnosile hladnoću i dugotrajno stajanje na nogama.

Žene stoljećima sanjaju san o boljem životu i ravnopravnijem položaju u društvu. Svoju borbu za boljim uvjetima rada i izjednačavanjem svog položaja s muškarcima, koja je zabilježena u povijesti, započele su protestima 1857. u New Yorku. Iako ih je puno stradalo, izborile su se za međunarodno obilježavanje svoga dana, 8. ožujka (Dana žena). U Rusiji se taj dan obilježavao kao državni praznik. U nas je bila tradicija da su  žene darivali karanfilima poručujući im da misle na njih.

Mladi fotografi svoju izložbu posvećuju ženama prodavačicama sa željom da imaju bolje uvjete rada.

Galerija fotografija

Napisala Vahida Halaba

 

Fotografirali Mladi fotografi:

Erion Dželili, Marin Štefanaca, Noel Markovski i Vanesa Arambašić

 [više]

Rasplesani razredi

Autor: Administrator , 1. 3. 2018. 15:31

Već se unazad nekoliko godina  u OŠ Poreč održava preventivni  projekt –Osnaživanje djece kroz ples- Rasplesani razredi u suradnji sa Zdravim Gradom Poreč. U projekt su uključeni svi učenici sedmih razreda sa svojim razrednicima, a njegov cilj je druženje kroz ples i zabavu, osnaživanje u međusobnim odnosima, jačanje samopouzdanja, te stvaranje novih prijateljstava i pozitivnog okruženja među mladima.

U skladu sa školskim kurikulumom projekt se provodi za vrijeme sata razrednika, kroz dvanaest nastavnih sati na kojima učenici savladavaju osnove nekoliko standardnih i latinoameričkih plesova. U tome im pomažu stručni plesni instruktori  Plesnog centra Studio iz Pule-F,R,A i A, dok su pedagoški voditelji razrednici i pedagoginje.

Galerija fotografija

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 1. 3. 2018. 15:21

U OŠ Poreč obilježen je u srijedu 28.veljače 2018. Dan ružičastih majica! Riječ je o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja kojega podupire Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao prevenciju među mladima.

Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day program je prevencije vršnjačkog nasilja koji je nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške bolesnoj majci obukao u školu ružičastu majicu čime je  privukavši pažnju postao žrtva  nasilja svojih vršnjaka. Njemu je u znak potpore priskočila grupa dječaka koji su se jednako odjenuli da mu budu potpora i cijelom svijetu odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja.

Galerija fotografija

 [više]

Tjedan psihologije

Autor: Administrator , 27. 2. 2018. 17:41

Jedanaesti tjedan psihologije u Hrvatskoj se obilježava od 19. do 25. veljače 2018. godine različitim događanjima i aktivnostima psihologa. Porečki psiholozi će i ove godine komunicirati s građanima svih dobnih skupina te im nastojati približiti primjenu psihologije i psihološke struke u praksi i životu zajednice.

Tijekom ovog tjedna, u srijedu 21. veljače 2018. godine, učenici 4. b razreda Osnovne škole Poreč bili su uključeni u spomenute aktivnosti. U suradnji Zdravog grada Poreč i školske psihologinje Gordane Vorkapić Jugovac dogovoreno je da se učenicima održi radionica na temu „ Glazba i emocije“. Zanimljivo i poučno predavanje u školi je odradio psiholog Adrian Štark.

                                                                                                    Učiteljica Vedrana Vukić Stranić

 [više]

Maškarano veselje rasplesalo OŠ Poreč

Autor: Administrator , 19. 2. 2018. 21:11

U utorak, 13. veljače 2018. su učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama obilježili karnevalski običaj u našem kraju, maškare. U školu su toga dana  došli odjeveni u raznobojne kostime prerušeni u  vesele likove. Ovdje se moglo vidjeti vile, vilenjake, vještice, kauboje, indijance, policajce, političare, princeze, hipijevce (djecu cvijeća) i ostalo veselo društvo iz raznih  filmova, bajki,romana i svakodnevnog života.

Stariji učenici od 5.-8. razreda su bili tematski maskirani i svaki je razred predstavljao određenu grupnu masku, dok  su se učenici mlađih razreda maskirali po želji. Učenici su tako odjeveni šetali školom zabavljajući se međusobno. Tijekom odmora  uslijedio je vrhunac manifestacije. Učenici su prodefilirali hodnikom pokazujući se, predstavljajući svoju masku i ono što su pripremili, nakon čega su uslijedili ples i zabava uz glazbu.

Galerija fotografija

 [više]

Glazbeni petak u našoj školi

Autor: Administrator , 18. 2. 2018. 18:24

U OŠ Poreč je od veljače uvedena još jedna školska aktivnost učenika, koja ima zadatak potaknuti učenike na ples, druženje i upoznavanje s glazbom.

Pod vodstvom  učitelja glazbenog odgoja  Marka Ritoše svakoga će se petka tijekom veljače i ožujka u školi na razglas puštati omiljena glazba učenika prema njihovom odabiru. Glazba će se puštati u jutarnjoj smjeni tijekom velikih odmora, a u poslijepodnevnoj smjeni tijekom malih i tijekom velikog odmora.

Pjesme će učenici odabirati prema svojim željama i interesima, a svaki razred mora sastaviti svoj popis  pjesama sa ukupno osam domaćih i osam stranih pjesama. Pjesme moraju  biti primjerenoga sadržaja i zanimljive.

 Redoslijed puštanja glazbe po  razredima do 16.3.2018. je idući:

Datum: 9.2.2018. - razred: 8a i 8d

Datum: 16.2.2018. - razred: 8e i 8b

Datum:23.2.2018. - razred: 8c i 7d

Datum: 2.3.2018. - razred:7e i 7a

Datum:9.3. 2018. - razred:7b i 6d

Datum:16.3.2018. - razred: 6e i 7c

Želimo Vam dobru zabavu i druženje!

 

Kristina Dobrijević

 [više]

Valentinovo u OŠ Poreč - Od stereotipa do apstrakcije

Autor: Administrator , 18. 2. 2018. 18:12

Srce je odavno bilo simbol ljubavi. Postoje licitarska, medena, čokoladna, nacrtana i izrađena srca. Srce je crveno jer je ljubav crvena. Tako je otkako je svijeta i vremena. Još su stari Egipćani pridavali posebnu važnost srcu. Smatrali su da je srce izvor ljubavi i suosjećanja pa su ga prilikom balzamiranja ostavljali u mumiji.   

Obilježavanje Valentinova, Dana zaljubljenih, veže se za legende. Jedna legenda kazuje o biskupu sv. Valentinu, a druga o svećeniku Valentinu. Obje su povezane sa zabranom vjenčanja dvoje zaljubljenih.

U OŠ Poreč ne slavimo vjenčanja niti zabrane. Mi slavimo ljubav koja prožima sve nas koji boravimo u školi. Učenici, učitelji, suradnici, kolege, kolegice i prijatelji slave ljubav koja se prepoznaje u suradnji, odanosti, povjerenju, radosti, dijeljenju, ljubaznosti, iskrenosti, pripadnosti i toleranciji.

Dijeljenje čokoladnih srca, pisanje poruka i čestitki je postala tradicija naše škole. Osim literarnim i likovnim uradcima, ovog ćemo Valentinova slaviti ljubav kroz fotografski izričaj. Prirodno je dijeliti ljubav.

Napisala: Vahida Halaba

Fotografirali: Mladi fotografi

Galerija fotografija

 [više]

Mladi fotografi

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 17:10

Mladi fotografi su skupina koja je osnovana školske 2017./2018. godine. U nju su uključeni  učenici 5. f razreda koji svoje slobodno vrijeme provode fotografirajući i izrađujući fotografije na određenu temu. U veljači su pripremili izložbu za Valentinovo nazvavši je „Srca u prirodi“. Izložbu možete pogledati u predvorju OŠ Poreč, a fotografije u galeriji. 

Mladi fotografi: V. Arambašić, G. Bajrić, E. Dželili, M. Ivinović, N. Markovski, Z. Pašagić, M. Štefanac.

Galerija fotografija

Voditeljica: Vahida Halaba, knjižničarka

 [više]

Predupis djece u 1. razred

Autor: Administrator , 31. 1. 2018. 10:01

REPUBLIKA HRVATSKA

ISTARSKA ŽUPANIJA

OSNOVNA ŠKOLA POREČ

Karla Huguesa 7, 52440 Poreč

 

KLASA: 602-02/18-12/03

URBROJ: 2167-23-01-18-1

Poreč, 31. siječnja 2018. godine

POZIV

Za predupis djece u 1. razred čije je prebivalište ili boravište na području Grada Poreča

Na temelju Plana upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018/2019. za područje Istarske županije, KLASA: 602-02/17-01/3, URBROJ: 2163-05-02-17-2 od 12. prosinca 2017. godine

 

POZIVAJU SE

roditelji , odnosno skrbnici čije je prebivalište  na području Grada Poreča da OBAVEZNO prijave djecu koja će  do 1. travnja 2018. godine navršiti šest godina života, i to djeca rođena od 1. travnja 2011. godine do 31. ožujka 2012. godine,  kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati i djeca rođena od 1. travnja 2012. godine, do 31. prosinca 2012. godine, koja će šest godina navršiti do 31. prosinca 2018. godine, ako to na zahtjev roditelja ili skrbnika/ce za prijevremeni upis odobri Ured državne uprave u Istarskoj županiji.

Roditelj ili skrbnik djeteta može podnijeti zahtjev za prijevremeni upis Uredu državne uprave u Istarskoj županiji.

Predupis je potrebno obaviti radi evidentiranja polaznika prvog razreda Osnovne škole u školskoj godini 2018. /2019. i pregleda djece.

PREDUPIS SE OBAVLJA U TAJNIŠTVU OSNOVNE ŠKOLE POREČ, NA ADRESI KARLA HUGUESA 7, POREČ

OD 1.2.2018. DO 9.2.2018. GODINE RADNIM DANOM

OD 7:30 – 9:30 SATI

i

OD 12:30 – 14:30 SATI

UZ PREDOČENJE DOMOVNICE ILI RODNOG LISTA DJETETA

Obrazac

 [više]

Otvoreni sat

Autor: Administrator , 31. 1. 2018. 09:03

Poštovani roditelji,

u cilju unaprjeđivanja suradnje roditelja i škole OTVORENI SAT održat će se u:

- utorak 6. veljače 2018. od 18,10 -  19,10  za roditelje učenika 4., 5., 6., 7. i 8. razreda B smjene

- utorak 13. veljače 2018. od 18,10 -  19,10 za roditelje učenika 4., 5., 6., 7. i 8. razreda A smjene

To je vrijeme  u kojem možete zatražiti informacije o odgojno-obrazovnim postignućima svoga djeteta od svih učitelja članova razrednog vijeća i stručne službe.

Učitelji će vas primiti u svojim učionicama/kabinetima.

Raspored učionica bit će na oglasnoj ploči.

Srdačno vas pozdravljamo i očekujemo!

                                                                                               Kolektiv Osnovne škole Poreč

 [više]

Pokloni čep i pokreni svijet

Autor: Administrator , 29. 1. 2018. 12:29

Učenici Osnovne škole Poreč i Područnih škola Veli Maj, Žbandaj i Nova Vas ponovno su vrijedno skupljali plastične čepove. 

U četvrtak, 21.12.2017. su učenici 1. i 3. razreda Područne škole Veli Maj sa svojim učiteljicama, u ime Osnovne škole Poreč, odnijeli oko 50 kg  prikupljenih plastičnih čepova u prostorije Društva invalida Poreč. Tamo ih je dočekala tajnica Društva, gospođa Sandra Brečevac, srdačno ih je primila i zahvalila se na donaciji. Objasnila im je svrhu prikupljanja čepova te kuda čepovi odlaze i što se od njih radi. Učenici su sa zanimanjem slušali i aktivno sudjelovali u razgovoru. 

Zahvalili su gospođi Sandri na gostoprimstvu i obećali da će i dalje skupljati plastične čepove. 

 

Učiteljice Diana Stevanović i Suzana Jakotić 

Galerija fotografija 

 [više]

Prosinački ugođaj u OŠ Poreč

Autor: Administrator , 20. 12. 2017. 21:00

Galerija fotografija 

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 20. 12. 2017. 20:50

Nastava u drugom polugodištu školske 2017./2018. godine počinje u ponedjeljak, 15. siječnja 2018., i to:

- za učenike B smjene u 7. 45 sati

- za učenike A smjene u 13. 30 sati

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 18. 12. 2017. 19:53

U OŠ Poreč održana je još jedna uspješna VEČER MATEMATIKE.

U četvrtak, 7. prosinca 2017. u OŠ Poreč održano je peto po redu druženje djece, roditelja i matematike kroz zajedničke igrice.

Učenik 5. razreda, Tin Kuterovac kao prošlogodišnji županijski prvak u natjecanju iz matematike, pozdravio je sve prisutne, upoznao ih s organizacijom i svima zaželio ugodno druženje.

Na druženju su sudjelovali učenici od prvog do šestog razreda zajedno s članovima svoje obitelji. Bilo je tu djedova, baka, teta, braće i sestara.

Tijekom cijele večeri mogla su se vidjeti ozarena lica, čuti smijeh i zadovoljstvo mališana što i je cilj ovog druženja.

Na druženju je bilo preko 580 djece i njihovih roditelja. Kroz igru i čavrljanje čuli su se razni komentari:

„Super druženje“, kaže Emy

„Zabavno i lijepo druženje“, kažu baka i Lon

„Cool i jako zabavno“, veli David

„Interesantno je doći na ovo druženje. I stariji se podsjete što su zaboravili,  dobro je za vježbu“, kaže mama Katarina.

„Jako kreativno i zabavno i meni i djeci. Doći ćemo i sljedeće godine“, kaže Heda.

Sve ove riječi hvale pridonose zadovoljstvu i potiču nas da nastavimo u tom smjeru. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ovog lijepog druženja.

 

Galerija fotografija

 [više]

Učenici OŠ Poreč nastupili u porečkom vrtiću „Radost 2“

Autor: Administrator , 15. 12. 2017. 07:06

U utorak 12. prosinca 2017. u 10:00 sati učenici  Dramske skupine B smjene s voditeljicama Danijelom Zornadom Cvek i Denis Mikatović počastili su djecu porečkog vrtića Radost 2 svojom kazališnom predstavom "Božićna priča" i tako zaželjeli djeci i svojim bivšim tetama sretne blagdane.

Galerija fotografija 

Denis Mikatović

 [više]

Naši đaci među najboljima u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Administrator , 6. 12. 2017. 20:17

Natjecanje Dabar 2017.

Izvješće i rezultati

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja održano je u tjednu od 13. do 17. studenog 2017. na CARNet-ovom sustavu Loomen.

Sudjelovalo je 430 škola, a natjecanju je pristupilo ukupno 15247 učenika u 5 kategorija.

Učenici Osnovne škole Poreč natjecali su se u dvije kategorije, KiloDabar – za učenike petih i šestih razreda te MegaDabar za učenike sedmih i osmih razreda.

Od ukupno 4748 natjecatelja u kategoriji KiloDabar, među 10% najboljih su:

Kristian Dinić (8.)

Filip Butković (16.)

Marin Štefanac (16.)

Ivona Jelovac (20.)

Luka Ašpan (35.)

Vito Leon Wiese (38.)

Sara Brajković (43.)

Edvin Labinac (43.)

Ivana Radin (43.)

Iva Matošević (44.)

Karla Trbara (50.)

 

a među 20% najboljih su

Nino Basanić (55.)

Tin Kuterovac (60.)

Martina Štifanić (60.)

Helena Dinić (68.)

Paolo Ukota (68.)

 

U kategoriji MegaDabar, od 4298 natjecatelja, među 10% najboljih je

Toni Gmitrović (54.)

 

dok su među 20% najboljih

Jan Benković (145.)

Roman Knapić (164.)

 

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a posebno učenicima koji su postigli izvrsne rezultate!

 [više]

„Rasplesani razredi“ u Centru za mlade

Autor: Administrator , 6. 12. 2017. 19:15

Školski projekt „Rasplesani razredi“ je više od plesa. U to su nas uvjerili učenici sedmih i osmih razreda OŠ Poreč plešući u Centru za mlade tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Ove su godine 17. i 24. studenoga  prvi put  školski projekt Rasplesani razredi  u Centru  za mlade prezentirali  učenici 7. razreda. Učenici 8. razreda imat će priliku plesati u Centru za mlade 1. i 8. prosinca.  Cilj ove inicijative je  upoznati učenike s prostorom koji je u našem Gradu namijenjen mladima, a mlade koji su do sada sudjelovali u projektu, sadašnje srednjoškolce i studente,   pozvati da naučenu vještinu uvrste u program Centra za mlade i tako pridonesu kvalitetnom korištenju slobodnog vremena mladih našega grada.

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 5. 12. 2017. 21:21

„Večer matematike“  za učenike od 1. do 6. razreda održat će se

u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine s početkom u 18:00  sati.

Zbog pripreme održavanja „Večeri matematike“ tog će dana nastava biti skraćena. Nastavni će sat trajat 35 minuta, a veliki odmori 15 minuta.

 

A SMJENA

RASPORED ZVONA

12,20 - ulazak u školu

1. sat 12,30 - 13,05

2. sat 13,10 - 13,45

3. sat 14,00 - 14,35

4. sat 14,40 - 15,15

5. sat 15,20 - 15,55

6. sat 16,00 - 16,35

Marenda za učenike 1. do 4. razreda bit će organizirana od 12,00 sati, a za učenike od 5. do 8. razreda uobičajeno poslije 2. školskog sata.

Povratak učenika putnika je organiziran nakon 6. školskog sata, u 16,40 sati.

 

B SMJENA

RASPORED ZVONA

1. sat   7,45 –  8,20

2. sat   8,25 –  9,00

3. sat   9,15 –  9,50

4. sat   10,05 – 10,40

5. sat   10,45 – 11,20 

6. sat   11,25 – 12,00

 

Marenda je organizirana kao i uobičajeno, za učenike od 1. do 4. razreda nakon 2. školskog sata, a za učenike od 5. do 8. razreda nakon 3. školskog sata.

Povratak učenika putnika je organiziran nakon 6. školskog sata, u 12,05 sati.

Galerija fotografija

 

Voditeljica aktiva matematike i pedagoginje

 [više]

Projekcija filmova za učenike OŠ Poreč

Autor: Administrator , 28. 11. 2017. 09:54

Naša se škola ove godine prvi puta uključila u filmski program Sedmi kontinent koji u svom djelovanju želi predstaviti učiteljima i djeci naslove aktualne filmske umjetnosti. Pri tome se vodi računa o kvaliteti izabranih djela, sadržajnoj, autorskoj i žanrovskoj raznolikosti. Filmski program i edukativne aktivnosti prije i nakon projekcije filmova povezani su s planom i programom medijske kulture u osnovnoj školi.

Galerija fotografija

 [više]

Sjednica Vijeća učenika OŠ Poreč

Autor: Administrator , 23. 11. 2017. 17:49

Sjednica Vijeća učenika OŠ Poreč održana je 21. studenoga 2017. godine sa slijedećim dnevnim  redom:

  1. Radionica: Predstavljanje i upoznavanje članova Vijeća učenika
  2. Konstituiranje Vijeća učenika - izbor predsjednika i zamjenika predsjednika
  3. Prijedlog programa rada
  4. Predstavljanje inicijative za osnivanje Dječjeg gradskog vijeća

Galerija fotografija

 [više]

Preventivni program za osmaše - Predavanje dr.sc. S. Sakomana

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 21:29

 
U četvrtak 16. 11. 2017. u OŠ Poreč gostovao je doktor znanosti, profesor psihijatrije Slavko Sakoman. Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti održao je predavanje za osmaše „Zauzmi čvrst stav i preuzmi odgovornost“. Predavanje je samo dio preventivnih programa koji se provode u OŠ Poreč s ciljem sprečavanja ovisnosti kod učenika. Njegov rad i životopis predstavilo je nekoliko učenika. Dr. Sakoman je na vrlo slikovit način objasnio čovjekov razvoj ovisnosti i njezinu razarajuću moć. Zato je stavio naglasak na osobnu odgovornost svakog pojedinca u preuzimanju odgovornosti za zdravo odrastanje.
 
 [više]

Dabar 2017. u OŠ Poreč

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 21:04

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove je godine organizirala natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar

Više o natjecanju doznajte klikom na sliku 

 [više]

Otvoreni sat

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 20:48

Poštovani roditelji, u cilju unaprjeđivanja suradnje roditelja i škole OTVORENI SAT održat će se u:

utorak 28. studenoga 2017. od 18:10 -  19:10  za roditelje učenika VI., VII. i VIII. razreda B smjene

utorak 5. prosinca 2017. od 18:10 -  19:10 za roditelje učenika VI., VII. i VIII. razreda A smjene

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 20:03

Dana 17. studenoga  2017. učenici sedmih razreda Osnovne škole Poreč okupili su se kako bi se  zajedno prisjetili tragičnih događaja koji su se zbili  prije 26 godina  u hrvatskome narodu .

 

 [više]

Učenici OŠ Poreč u berbi maslina

Autor: Administrator , 16. 11. 2017. 00:23

Prošlog su tjedna učenici I. d razreda  OŠ Poreč obrali maslinu  koja se nalazi u školskom dvorištu. 

 [više]

Osvrt na dokumentarni film Planet Ocean

Autor: Administrator , 16. 11. 2017. 00:12

U utorak 7. studenoga 2017. učenici VII. i VIII. razreda A smjene Osnovne škole Poreč išli su u kino pogledati dokumentarni film Planet Ocean. Film je snimljen u Francuskoj 2012. godine, a traje 94 minute.

 [više]

Dječji tjedan u OŠ Poreč

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 23:51

Grad Poreč je uz Dječji tjedan svim učenicima razredne nastave OŠ Poreč poklonio animirani film "Skriveno selo". 

 [više]

„Pokloni čep i pokreni svijet“ akcija se nastavlja i ove školske godine

Autor: Administrator , 4. 11. 2017. 16:58

Učenici OŠ Poreč i Područnih škola Veli Maj, Žbandaj i Nova Vas, ponovo i ove školske godine nastavljaju prikupljati plastične čepove za Društvo invalida Poreč.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , 3. 11. 2017. 21:59

U OŠ Poreč listopad je uvijek poseban mjesec.

U njemu je jesen pokazala sve boje i mirise.

 [više]

Humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za potrebe porečkog Crvenog križa

Autor: Administrator , 3. 11. 2017. 21:21

U četvrtak 26. listopada 2017. u OŠ Poreč  i njezinim područnim školama organizirana je tradicionalna humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština uz Dane zahvalnosti za plodove zemlje. 

 [više]

Mladi kreativci Kluba mladih Poreč darovali svoje radove Područnoj školi Žbandaj

Autor: Administrator , 26. 10. 2017. 21:53

Povodom Dječjeg tjedna Područna škola Žbandaj dobila je  prekrasne poklone , dvije zidne slike - murale.    

 [više]

Učenici OŠ Poreč u kvizu „ Krasna zemljo – Meraviglioso paese “

Autor: Administrator , 16. 10. 2017. 22:25

U petak, 13. listopada 2017. u Buzetu se održao 7. po redu zavičajni istarski kviz  „Krasna zemljo –Meraviglioso paese“ u organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka i pod pokroviteljstvom Istarske županije. 

 [više]

MAJICE ZA UČENIKE PRVIH RAZREDA OŠ POREČ U DJEČJEM TJEDNU

Autor: Davorka Škarica, 9. 10. 2017. 21:43

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, 2.listopada 2017., gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, Loris Peršurić i savjetnica za društvene djelatnosti, socijalni razvoj i zdravstvenu zaštitu Tihana Mikulčić, posjetili su svih osam odjeljenja prvog razreda Osnovne škole Poreč.

 [više]

Vrata u svijet europskih jezika

Autor: Dunja Klarić, 7. 10. 2017. 21:05

Osnovna škola Poreč je u utorak, 26. rujna 2017. osvanula u novom ruhu.

Učenici predmetne nastave uredili su vrata kabineta i ukrasili ih nazivima predmeta koji se u tom kabinetu predaje, na raznim jezicima Europske unije. 

 [više]

OTVORENI SAT

Autor: Nikolina Bartolić Lubiana, 7. 10. 2017. 20:39

Poštovani roditelji,

u cilju unaprjeđivanja suradnje roditelja i škole O T V O R E N I  S A T održat će se u:

-utorak 10. listopada 2017. od 18,10 -  19,10  za roditelje učenika 4. i 5. razreda A smjene

-utorak 17. listopada 2017. od 18,10 -  19,10  za roditelje učenika 4. i 5. razreda B smjene

 [više]

„Sigurno u prometu“ s HAK-om

Autor: Nada Andonović, 2. 10. 2017. 20:35

Tijekom protekla dva tjedna predstavnici MUP-a, HAK-a i HCK-a u OŠ Poreč i njezinim područnim školama održali su edukaciju o sigurnosti u prometu za učenike prvih razreda. 

 [više]

Folklorna skupina „Kažun“ OŠ Poreč

Autor: Marija Selar, 2. 10. 2017. 20:22

Folklorna skupina Kažun, OŠ Poreč, sudjelovala je  25.09.2017. u svečanom  otvaranju  projektnog sastanka  Erasmus + projekta Yes Europe.

 [više]

PRVI DAN NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI POREČ

Autor: Nikolina Bartolić Lubiana, 28. 8. 2017. 23:04

Ponedjeljak, 4. rujan 2017. 

PRVI DAN NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI POREČ

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA – SU/FINANCIRANJE TROŠKOVA KUPNJE UDŽBENIKA I RADNIH BILJEŽNICA U 2017. GODINI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bartolić Lubiana, 31. 7. 2017. 16:06

Grad Poreč-Parenzo će i ove godine su/financirati troškove kupnje udžbenika i  radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete za najosjetljivije obitelji u Poreču, učenicima osnovnih i srednjih škola.

Obavezni nastavni predmeti u osnovnoj školi su svi predmeti osim informatike, vjeronauka i izbornog jezika.  Obavezni nastavni predmeti u srednjoj školi su predmeti koje škola odredi kao obavezne, a što ovisi o programima koji se u školi izvode.  Pravo na su/financiranje kupnje udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava priznaje se u obliku novčane naknade koja iznosi:

- 500,00 kn za učenike nižih razreda osnovne škole,

- 1.000,00 za učenike viših razreda osnovne škole,

- 1.500,00 kn za učenike srednjih škola.

 [više]

Odluka Učiteljskog vijeća za učenje stranog jezika u školskoj godini 2017./2018.

Autor: Nikolina Bartolić Lubiana, 15. 7. 2017. 17:22

Na temelju zahtjeva roditelja Učiteljsko vijeće Osnovne škole Poreč je na sjednicama 29. 6. 2017.  i  6. 7. 2017. donijelo odluku:
 [više]

Popis odabranih udžbenika za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bartolić Lubiana, 10. 7. 2017. 22:34

Cijelu listu (popis) udžbenika za Osnovnu školu Poreč za školsku godinu 2017./2018. možete preuzeti u PDF formatu u priloženim dokumentima.

 [više]

Zavičajnost u srcu moje škole

Autor: Administrator , 28. 6. 2017. 18:54

Video o svim aktivnostima koje je Osnovna škola Poreč provela unutar programa Institucionalizacije zavičajne nastave u Istarskoj županiji tijekom školske godine 2016./17.
Dora i Alex snimili su svoje glasove te su svojom neverbalnom glumom uz pratnju ovog videa predstavili našu školu na Završnoj priredbi održanoj 28.4.2017. u vrsarskoj Osnovnoj školi na kojoj su sudjelovale sve istarske osnovne škole uključene u program.

Video možete pogledati klikom na fotografiju:

Lijović Kristina

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

JELOVNICI
Sportska dvorana Žbandaj
Priloženi dokumenti:
Pravilnik.pdf
Poziv.pdf

Raspored sati
Raspored zvona
CMS za škole logo
Osnovna škola Poreč / K. Huguesa 7 , HR-52440 Poreč / os-porec.skole.hr / ured@os-porec.skole.hr
preskoči na navigaciju